ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Ο παλιός Παιδότοπος της Γλυφάδας παραμένει ζωντανός στις αναμνήσεις μας

Η ομάδα του Nou-pou.gr γράφει για εκείνα τα σημεία των Νοτίων Προαστίων που αποτελούν ορόσημα και «σημάδια» για τον καθένα μας.

Το landmark: Η ιστορική παιδική χαρά, της πλατείας Χαρίτων, στη Γλυφάδα, που λειτουργούσε από το 1986, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια μας έχει αφήσει μόνους με τις αναμνήσεις μας.

Τι σου φωνάζει: Αυτό που είπαμε ακριβώς: Αναμνήσεις, πολλές αναμνήσεις. Παιδικές, εφηβικές και οικογενειακές. Θυμάσαι να σε φέρνουν οι γονείς σου εδώ όταν ήσουν παιδάκι να παίξεις. Θυμάσαι τα εφηβικά χρόνια, τότε που ήταν της μόδας οι σκεϊτάδες, να αράζεις με τους φίλους σου στο “πάρκο”. Γενικά, ο παλιός παιδότοπος της Γλυφάδας ήταν λίγο πολύ για όλα και μας λείπει όσο τίποτα άλλο. 

Γιατί θα το κληρονομήσουμε στα παιδιά μας: Έχει μεγαλώσει εμάς και θέλουμε να μεγαλώσει και τα παιδιά μας και πολλές γενιές ακόμα. Είναι κάτι σαν την δική μας μικρή Disneyland, ένας παιδότοπος πρότυπο, που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα. Δεν είναι τυχαίο που αν και παραμένει “κλειστός” εδώ και χρόνια, για εμάς ήταν είναι και θα είναι για πάντα ο Παιδότοπος της Γλυφάδας- ναι, με “π” κεφαλαίο.