ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ

Skipper’s και αέρα στα πανιά μας

Υπάρχουν πολλά μέρη να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις το ποτό σου στα νότια προάστια. Μόνο σε ένα, όμως, αισθάνεσαι σαν να αρμενίζεις πάνω σε ιστιοπλοϊκό. Ξέχνα ό,τι ήξερες. Σαν το Skipper’s δεν έχει…

Γιατί το προτιμώ; Γιατί είναι ένα μαγαζί διαφορετικό από τα άλλα, ειδικά από την έννοια “καφετέρια”, όπως επικρατεί στη Γλυφάδα ή στη Βουλιαγμένη. Νομίζεις ότι είσαι σε έναν άλλον κόσμο, μακριά από την Αθήνα. Ένα μέρος με ξύλινους πάγκους, καρέκλες του σκηνοθέτη και τραπεζάκια μπροστά από την μαρίνα. Το να πίνεις τον καφέ, την μπύρα, ή το ποτό σου και να βλέπεις βαρκούλες να αρμενίζουν (στο περίπου) είναι μια εμπειρία που δεν τη λες και συνηθισμένη.
Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, το Skipper’s είναι συνδεδεμένος με καράβια, καπετάνιους και… καπεταναίους, εμάς δηλαδή που ανεβήκαμε μια φορά σε μια βάρκα και από τότε το παίζουμε πιο θαλασσόλυκοι και από τον καπετάνιο Χάντοκ του Τεν-Τεν.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα κατάρτια και οι καρίνες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό, το οποίο περιβάλλει το Skipper’s και το κάνει μοναδικό.
Θα το βρεις στην Μαρίνα Αλίμου και με το που πατήσεις το πόδι σου θα νομίζεις ότι είσαι deck ιστιοπλοϊκού. Ενδείκνυται για πρωινό-απογευματινό καφέ, για ποτό μετά τη δουλειά, οι κοκτέιλ το βράδυ. Άλλωστε το τελευταίο είναι και το φόρτε του, κρίνοντας από τη σελίδα στο Facebook.
Παράλληλα διοργανώνονται αρκετά events με θεματικές βραδιές που περιστρέφονται γύρω από funk επιρροές και “μαύρους” ήχους.
Ραντεβού στο Skipper’s λοιπόν. Αρκεί να μη μου κάνετε χαλάστρα.