SOUTH STORIES

Garage, το cafe- bar που άλλαξε το χάρτη της διασκέδασης στην Ηλιούπολη

Το cafe -bar, Garage, που βρίσκεται στην Ηλιούπολη άλλαξε το χάρτη της διασκέδασης στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Βαρβουζάνης μας μιλάει για την απόφαση που πήρε με τον αδερφό του να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί.

Λίγα μέτρα πριν την κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στην λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου, βρίσκεται ένα all day café- bar, το Garage. Όσοι γνωρίζουμε καλά την συγκεκριμένη περιοχή ξέρουμε πως αυτό το μαγαζί όταν άνοιξε μετακίνησε τον κόσμο που μέχρι τότε σύχναζε στον πεζόδρομο της Βύρωνος –εκεί δηλαδή που χτυπούσε η καρδιά της διασκέδασης.

Οι ιδιοκτήτες του Garage , δύο αδέρφια ο Aλέξανδρος και ο Δημήτρης Βαρβουζάνης δούλευαν πολλά χρόνια νύχτα μέχρι που πριν από εφτά χρόνια αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Για πολλά χρόνια τα δύο αδέρφια εργάζονταν σε καφετέριες της περιοχής χτίζοντας προσωπικές επαφές με τους πελάτες. Και ο κόσμος τους ακολούθησε στο προσωπικό τους ξεκίνημα. «Μάλλον πέσαμε στην εποχή που όλοι ψάχναμε για αλλαγές. Εγώ και ο αδερφός μου δουλεύαμε για πολλά χρόνια στις καφετέριες στο γνωστό πεζόδρομο της Ηλιούπολης και γνωρίζαμε τον κόσμο» απαντάει ο Δημήτρης καθώς απολαμβάνουμε μια ζεστή σοκολάτα.

Πως αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση; «Είχαμε κάνει μια συμφωνία με μια καφετέρια και όταν τελείωσε αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στήνοντας το δικό μας μαγαζί. Έτσι ξεκίνησαν όλα…» αναφέρει, ενώ ο κόσμος που μπαίνει στο Garage τον χαιρετάει προσωπικά.

Είχες άγχος αν ο κόσμος θα ακολουθήσει το νέο σας εγχείρημα; «Όχι δεν είχα άγχος. Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την πορεία του μαγαζιού, παραπάνω από τις προσδοκίες μου. Όταν σταματήσαμε από το προηγούμενο μαγαζί υπήρξε ένα διάστημα που δεν ξέραμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Μάλιστα, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το δικό μας μαγαζί συζητήσουμε σε ποια περιοχή θα ήταν. Τελικά μας κέρδισε η περιοχή γιατί εδώ μεγαλώσαμε. Ο κόσμος μας ακολούθησε και νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση καθώς περάσαμε μια δύσκολη εποχή ετοιμάζοντας το μαγαζί. Υπολογίζαμε ένα χ ποσό και τελικά αυξήθηκε κατά πολύ. Θυμάμαι μια ημέρα πριν ανοίξουμε βάφαμε μέχρι τα ξημερώματα. Τελειώσαμε γύρω στις 6.30 το πρωί και το βράδυ στις 11.00 ανοίγαμε για πρώτη φορά. Έβλεπα τον κόσμο να μπαίνει μέσα και χαιρόμουν πάρα πολύ. Παρόλο που ήμουν πολύ κουρασμένος δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή την ικανοποίηση που ένιωσα» απαντάει με ένα πλατύ χαμόγελο ο Δημήτρης.

Το όνομα του μαγαζιού προέκυψε από το επάγγελμα του μπαμπά τους. «Έχουμε συνεργείο αυτοκινήτων, όπου εργαζόμασταν κι εμείς μέσα με τον αδερφό μου. Το πρωί στο συνεργείο το βράδυ νύχτα. Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τον πατέρα μας με αυτόν τον τρόπο και ήταν κάτι που μας άρεσε. Επιλέξαμε ένα πιο βιομηχανικό design, όπου θα νιώθεις και άνετα. Δεν θέλαμε κάτι στυλιζαρισμένο, αλλά ένα χώρο λιτό και ήσυχο. Κάναμε τεράστιες αλλαγές στο χώρο μόλις πήραμε το μαγαζί».

Μάλιστα, είναι από τα ελάχιστα café –bar, όπου έχει τουαλέτες για ΑμΕα. «Έχουμε μια ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και αφού το μαγαζί δεν έχει σκάλες αποφασίσαμε από την αρχή πως θέλουμε να είναι προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους» μου εξηγεί και νιώθω λίγες ενοχές καθώς ρωτάω το αυτονόητο.

Το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί –μάλιστα πριν λίγους μήνες ξεκίνησε και deliver-, ενώ το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ποτά και cocktails. Από την λίστα του καταλόγου δεν λείπουν και οι αλμυρές γεύσεις όπως burgers, club sandwich, bagel και πίτσα που μπορείτε να τα απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.

Είναι δύσκολη αυτή η δουλειά; «Έχει γίνει. Τα προβλήματα του κόσμου έχουν μεγαλώσει και δεν έχουν την ίδια διάθεση, όπως παλαιότερα. Δεν έχουν κέφι, βγαίνουν να ξεσκάσουν αλλά δεν έχουν πάντα καλή ψυχολογία».

Αλήθεια, ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού σερβιτόρου; «Με ενδιαφέρει να είναι ευγενικός, να είναι καθαρός και να γνωρίζει τα προϊόντα που υπάρχουν στον κατάλογο. Δεν είμαι το τυπικό αφεντικό, θέλω να είμαι φίλος με τα παιδιά γιατί κι εγώ έχω περάσει από όλα τα πόστα και ξέρω πως είναι. Με νοιάζει να έχουν προσωπικότητα».

Info: Ηρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη Τηλ 210-9945603