STORIES

Τα Nou-Pou του Βασίλη

Νότιοι και Νότιες μιλούν για τα δικά τους αγαπημένα (και μη) στα Νότια Προάστια. Γίνε κι εσύ ένας από τους επόμενους που θα συμμετέχουν στη στήλη My Nou-Pou.

O Βασίλης Μαλαμέλης, 20, είναι φοιτητής και μένει στη Νέα Σμύρνη.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στο να ζεις στα Νότια, αυτό που σε κάνει να νιώθεις ‘προνομιούχος’; Η πλατεία της Ν. Σμύρνης. Δεν συγκρίνεται με καμία άλλη!

Τι είναι αυτό που σε ξενερώνει περισσότερο στα Νότια; Τίποτα απολύτως

Από πού θα φας burger και ποιο burger συγκεκριμένα; Επειδη το Μπαρ Μπεε Κιου στον Πειραια, πεφτει λιγο μακρια.. συμβιβάζομαι με το Simply Berger, στην “πλατειάρα” μας κι αυτό.

Πού μας προτείνεις να πάμε για cocktail; Pop up φυσικά…

Σουβλάκια από πού θα παραγγείλουμε; Από τον “Αλέκo” στην Αρτάκης.

Έχεις κάποια άλλη πολύ καλή πρόταση για φαγητό; Στην ταβέρνα “η Μυρτιά” κοντά στην Αγ. Παρασκευή, ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις.

Σε ποια καφετέρια είναι πιο πιθανό να σε πετύχουμε ένα Σάββατο πρωί; Αν όχι στο εκδοτήριο για εισιτήριο για το ματς του Ιστορικού το απόγευμα, τότε σίγουρα στο Μουσικό καφενείο, ανάμεσα από την πλατεία και το Άλσος Ν Σμύρνης

Ποια είναι η αγαπημένη σου γλυκεία αμαρτία στα Νότια; Γαλακτομπούρεκο από τον Κούτρα, το καλύτερο σε ολόκληρα τα Nou-Pou.

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο στα νότια, για να απολαύσεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα ή μια ανατολή ηλίου; Μαρίνα Φλοίσβου, λίγα λεπτά με το τραμ.

Για παγωτό, πού θα πας; Στο Choco, στην Αγ. Δημητρίου. Εκτός από μπάλα, αγοράζεις και με το κιλό..

Ποιος φτιάχνει τον καλύτερο καφέ στα Νότια Προάστια; Δεν τον ξέρω, αλλά ο barista στο Coffee Avenue είναι για μένα.

Ποιο μαγαζί, από αυτά που έχουν κλείσει, θυμάσαι με νοσταλγία; Αν και είμαι νέος ακόμα, το Αντι-μνημόνιο ήδη λείπει από κάτι Κυριακάτικα βράδια.

Ποιο club της παραλιακής έχεις πάντα στην καρδιά; “Ola summer” και τον χειμώνα, στο χειμερινό στην Ελ Βενιζέλου (στάση τραμ Αχιλλέως)

Ποια είναι η αγαπημένη σου παραλία στα νότια και γιατί; Βουλιαγμένης! Χαμός στο 171 από το Ελληνικό, αλλά τι να κάνεις. πρέπει να πας!

Ποιος είναι εκείνος ο κάτοικος Νοτίων Προαστίων που θεωρείς local hero; Ο Νίκος, από την Πόλη. Είναι ο ιδιοκτήτης του τυροπιτάδικου απέναντι από το εκδοτήριο του Αγ. Ανδρέα. Ακριβώς έξω από το γήπεδο του Πανιωνίου, στο τυροπιτάδικο “Ο Νίκος” έχουμε φάει την καλύτερη τυρόπιτα, μπουγάτσα, κοτόπιτα, τα πάντα.

Ποια είναι η καλύτερη περιοχή στα Νότια; Ν Σμύρνη, τα έχει όλα! Πλατεία, γήπεδο, μαγαζάρες, τι να λέμε τώρα.

Ποια ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής σου που θυμάσαι να έχεις ζήσει στα νότια προάστια; 25/12/2015 το έφερε η μοίρα να ήμουν στο Fantasia ακούγοντας τον άρχοντα Νότης Σφακιανάκη.

Τι θέλεις να φτιαχτεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού; Μία μαρίνα με αρκετά μαγαζιά και θέσεις εργασία για όλους τους νέους που είναι άνεργοι, όχι άεργους, άνεργους! Να τα λέμε κι αυτά.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να έχεις στα νότια ώστε να μην χρειάζεται να πας αλλού; Είτε μαγαζί, είτε ως υπηρεσία ή διασκέδαση. Δεν μου λείπει τίποτα από εδώ.. νομίζω είναι όλα OK.

Αν ήσουν δήμαρχος για μια μέρα τι ήταν αυτό που θα έκανες για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου; Ένα λεωφορείο να λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και να πηγαινοέρχεται Σύνταγμα – Ν Σμύρνη – Γλυφάδα καλό θα ήταν…

Ποιος φίλος ή ποια φίλη σου από τα Νότια πρέπει να απαντήσει αυτό το ερωτηματολόγιο; Ο Κώστας Τζάνος φυσικά…

Για να γίνεις εσύ ο επόμενος ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη, απλά στείλε μας ένα email στο info@nou-pou.gr με τίτλο My Nou-Pou και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.