STORIES

Τα Nou-Pou του Κωνσταντίνου

Νότιοι και Νότιες μιλούν για τα δικά τους αγαπημένα (και μη) στα Νότια Προάστια. Γίνε κι εσύ ένας από τους επόμενους που θα συμμετέχουν στη στήλη My Nou-Pou.

O Κωνσταντίνος Δανιάς, 30, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Dani Dogs, μίας εταιρείας που ειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων, αλλά και σε στοχευμένα προϊόντα για σκύλους και όχι μόνο, και μένει στη Δάφνη.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στο να ζεις στα Νότια, αυτό που σε κάνει να νιώθεις προνομιούχος; Μπορεί να μην έχω θέα, να μην έχω κήπο αλλά έχω μια υπέροχη πλατεία έξω από το σπίτι και το γραφείο μου στη Δάφνη που περνώ (πολύ σημαντικές) στιγμές χαλάρωσης με τα 3 σκυλιά μου και τη γάτα μου, κάνοντάς τα να νιώθουν ότι είναι μόνιμα στην επαρχία, οπού και μεγάλωσα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη προκατάληψη/αστικός μύθος που έχει ο κόσμος για τα νότια προάστια; Πολλές αλλά δε δίνω ποτέ σημασία σε προκαταλήψεις και μύθους μέχρι να το ζήσω και να το δω με τα μάτια μου… Οπότε μάλλον όλα καλά ε;

Τι είναι αυτό που σε ξενερώνει περισσότερο στα Νότια; Ό,τι με ξενερώνει το αφήνω πίσω μου. Οπότε τα βλέπω όλα θετικά. Χαίρομαι πολύ για όλα αυτά που μου προσφέρονται στα νότια. Άντε, ίσως θα ήθελα λίγο περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, περιποιημένες.

Από πού θα φας burger και ποιο burger συγκεκριμένα; Σίγουρα κάτι με blue cheese και κοτόπουλο. Από το Vegas Burger στην Αργυρούπολη.

Πού μας προτείνεις να πάμε για cocktail; Δυστυχώς λόγω των πολύ λίγων εξόδων μου μάλλον δεν είμαι ο κατάλληλος να προτείνω… Sorry!

Σουβλάκια από πού θα παραγγείλουμε; Από τον Λευτέρη στην Αργυρούπολη.

Έχεις κάποια άλλη πολύ καλή πρόταση για φαγητό; Το LaStrega στην Γλυφάδα.

Σε ποια καφετέρια είναι πιο πιθανό να σε πετύχουμε ένα Σάββατο πρωί; Καθημερινές καλύτερα αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο, ίσως σε κάποια συνοικιακή στη Δάφνη. Το Σάββατο δουλειά.

Ποια είναι η αγαπημένη σου γλυκιά αμαρτία στα Νότια; Κάτι παραδοσιακό από τον Κωνσταντινίδη στον Άλιμο.

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο στα νότια, για να απολαύσεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα ή μια ανατολή ηλίου; Νομίζω η Μαρίνα Φλοίσβου.

Για παγωτό, πού θα πας; Στη Βούλα υπάρχει ένα μαγαζί που λέγεται (πώς αλλιώς) Το Παγωτό. Έχει μέχρι και με γεύση cappuccino.

Ποιος φτιάχνει τον καλύτερο καφέ στα Νότια Προάστια; Ο Κροκόδειλος στη Δάφνη!

Ποιο μαγαζί, από αυτά που έχουν κλείσει, θυμάσαι με νοσταλγία; Κανένα. Μου αρκούν αυτά που υπάρχουν σήμερα.

Ποιο club της παραλιακής έχεις πάντα στην καρδιά; Το Balux.

Ποια είναι η αγαπημένη σου παραλία στα νότια και γιατί; Δεν έχω αγαπημένη παραλία, μάλλον η λίμνη της Βουλιαγμένης.

Ποιος είναι εκείνος ο κάτοικος Νοτίων Προαστίων που θεωρείς local hero; Ο μπάρμπα-Γιάννης στον Τσολιά στα Βλάχικα.

Ποια είναι η καλύτερη περιοχή στα Νότια; Βούλα ίσως. Καλύτερη περιοχή είναι εκείνη που νιώθεις εσύ καλύτερα. Φαντάζομαι εκεί θα ήμουν ήρεμος και ευτυχισμένος.

Ποια ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής σου που θυμάσαι να έχεις ζήσει στα νότια προάστια; Κάποια γενεθλια μου σε μια παραλια κοντα στη Βουλα με πάρτυ εκπληξη.

Τι θέλεις να φτιαχτεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού; ΠΑΡΚΟ τεράστιο. ΠΡΑΣΙΝΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ! Και να τα έχει ΟΛΑ.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να έχεις στα νότια ώστε να μην χρειάζεται να πας αλλού; Πιο πολλά κέντρα αθλητισμού.

Αν ήσουν δήμαρχος για μια μέρα τι θα ήταν αυτό που θα έκανες για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου; Θα τα άλλαζα μάλλον όλα. Όταν και αν φτάσει η στιγμή ίσως να μάθουμε!

Ποιος φίλος ή ποια φίλη σου από τα Νότια πρέπει να απαντήσει αυτό το ερωτηματολόγιο; Ο φίλος μου ο Γιάννης από τη Βούλα.

Για να γίνεις εσύ ο επόμενος ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη, απλά στείλε μας ένα email στοinfo@nou-pou.gr με τίτλο My Nou-Pou και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.