STYLE

10 χρήσιμα tips για να επιλέξετε το κατάλληλο νυφικό

Συμβουλές για να οργανώσετε σωστά το χρόνο σας επιλέγοντας το νυφικό των ονείρων σας. Γιατί αξίζει να απολαύσετε όλη τη (νυφική) διαδικασία.

Σχέδιο και ψυχραιμία. Αυτά είναι τα δυο «όπλα» με τα οποία θα «σκηνοθετήσετε» την ομορφότερη μέρα της ζωής σας και με αυτά θα επιλέξετε το σωστό νυφικό για εσάς. Διώξτε, λοιπόν, κάθε άγχος και απολαύστε όλη τη διαδικασία.

 Κάνετε εξονυχιστική έρευνα

Μια καλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και εκατοντάδες αποτελέσματα θα βρεθούν μπροστά στα μάτια σας. Σημειώστε διευθύνσεις, εκτυπώστε τα νυφικά φορέματα που σας εκφράζουν περισσότερο και ορίστε ημερομηνία για δοκιμή με τους οίκους που κέρδισαν τις εντυπώσεις σας. Μεγάλη προσοχή στο χρονικό διάστημα. Σίγουρα το ψάξιμο θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον επτά με οκτώ μήνες πριν τον γάμο, ώστε να υπάρξει το κατάλληλο περιθώριο για την παραγγελία του νυφικού και τις μετέπειτα πρόβες του. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι ο σωματότυπός σας θα καθορίσει την τελική επιλογή, για αυτό κινηθείτε ανάλογα.

Yπολογίστε το budget

Είτε το αγοράσετε, είτε το ενοικιάσετε, είτε το ράψετε πάνω σας, είναι σημαντικό να έχετε καταλήξει στο ποσό που θέλετε να ξοδέψετε.

Επιλέξτε το concept που θέλετε για το γάμο

Ρομαντικό ή μοντέρνο, λαμπερό, απλό ή παραδοσιακό. Πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας το concept του γάμου γιατί όλες σας οι αποφάσεις θα κινηθούν γύρω από αυτό. Όπως φυσικά και η επιλογή του νυφικού. Τα παπούτσια αλλά και φυσικά τα στέφανα γάμου, τα οποία θα πρέπει να ταιριάζουν με το νυφικό σας. Ένα ρομαντικό νυφικό από δαντέλα π.χ. μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με χειροποίητα παραδοσιακά στέφανα από πορσελάνινα ανθάκια.

Βρείτε τις αποχρώσεις σας

Κι όμως, το αν το δέρμα σας κινείται σε ψυχρούς ή θερμούς τόνους, καθώς και το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας παίζουν το ρόλο τους για το κατά πόσο σας πηγαίνει εκείνο το άσπρο του πάγου ή το σαμπανί που ερωτευτήκατε. Στις μεν πρώτες περιπτώσεις (ψυχροί) ταιριάζουν το καθαρό λευκό, το ασημί λευκό, του πάγου και τα παλ ροζ. Στις δεύτερες (θερμοί) τέλεια δείχνουν τα ιβουάρ, σαμπανί και οποιοδήποτε παστέλ ή γήινο χρώμα.

Βγάλτε φωτογραφίες

Φτάνοντας στο showroom και ξεκινώντας τη δοκιμή των νυφικών, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή ή και ένα κινητό ακόμα. Φωτογραφίστε τα αγαπημένα σας νυφικά πάνω σας ώστε κοιτάζοντάς τις φωτογραφίες στο τέλος, να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για εκείνο που εφαρμόζει καλύτερα πάνω σας.

Πάρτε μαζί τακούνια

Δεν χρειάζεται να είναι αυτά που θα φοράτε την ημέρα του γάμου σας. Αρκεί να έχουν παρόμοιο ύψος. Τα εκατοστά του τακουνιού δεν αλλάζουν μόνο το μήκος του φορέματος, αλλά μεταβάλλουν και τη στάση του σώματός σας.

Να είστε περιποιημένη

Φροντίστε τον εαυτό σας την ημέρα της δοκιμής για να έχετε μια πιο ορθή τελική εικόνα του εαυτού σας μέσα στο νυφικό.

Προσοχή στα εσώρουχα

Την ημέρα που θα βρίσκεστε στο ατελιέ είναι σημαντικό να φοράτε σε λευκό ή nude χρώμα εσώρουχα για πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μάλιστα, θα ήταν ιδανικό το πάνω μέρος να είναι στράπλες. Τα εσώρουχα αλλάζουν τον τρόπο που το συγκεκριμένο ρούχο «κάθεται» πάνω σας.

Ζητήστε τη γνώμη αυτών που εμπιστεύεστε

Η ματιά ενός ατόμου που εμπιστεύεστε το γούστο του σίγουρα θα βοηθήσει, για αυτό καλύτερα ας αποφευχθεί ο όποιος συνωστισμός προσώπων (και άρα απόψεων).

Προσοχή στη διατροφή σας

Οι περισσότερες υποψήφιες νύφες θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά που τις παιδεύουν και να εμφανιστούν την ιδιαίτερη αυτή μέρα της ζωής τους πιο αδύνατες από ποτέ. Συνεπώς, θα πρέπει να ξέρετε από την αρχή μέχρι πού θέλετε να φτάσετε, ώστε να υπάρξει ο ανάλογος προγραμματισμός και να μην ξοδέψετε επιπλέον ώρες προβών για στένεμα ή… φάρδεμα σημείων!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας. Η μόνη τάση την οποία ακολουθεί το νυφικό είναι αυτή των θέλω σας. Φροντίστε, επομένως, να έχει αξία διαχρονική, ώστε όταν στο μέλλον βλέπετε τις γαμήλιες φωτογραφίες σας, να μην μετανιώσετε ούτε δευτερόλεπτο για αυτό που θα αντικρίζετε.

Η ώρα η καλή!