ΟΜΟΡΦΙΑ

Anastasia Filoglou Hair: Ηairstyles με προσωπικότητα & υπογραφή

Η Αναστασία Φιλόγλου και ο νέος της χώρος στην καρδιά της Γλυφάδας είναι the place to be αν θέλετε να είστε σίγουρες για μια επιτυχημένη αλλαγή στα μαλλιά σας.

Όπως έλεγε η Coco Chanel «όταν μια γυναίκα αλλάζει τα μαλλιά της είναι έτοιμη να αλλάξει τη ζωή της». Και για την αυτοπεποίθηση του πράγματος εμείς θα συμπληρώναμε…και τον κόσμο ολόκληρο. Υπάρχει όμως ένα «αλλά». Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξέρει ότι ο άνθρωπος που…θα την βοηθήσει να αλλάξει το λουκ της και…τον κόσμο ολόκληρο θα πρέπει να είναι ο κατάλληλος. 

Αν βρίσκεστε λοιπόν σ’ αυτό το mood, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε τον άνθρωπο και το μέρος που θα πάτε. Η Αναστασία Φιλόγλου και ο νέος της χώρος στο κέντρο της Γλυφάδας είναι the place to be αν θέλετε να είστε σίγουρες για μια επιτυχημένη αλλαγή στα μαλλιά σας. 

Όταν μπαίνει κανείς στο  Anastasia Filoglou Hair νιώθεις άμεσα την οικειότητα, την χαλαρότητα και την ευεξία από τον zen χώρο της που επιμελήθηκε η ίδια και που βλέπει σε ένα καταπράσινο και υπέροχα φροντισμένο κήπο. «Δεν ήθελα o χώρος να φαίνεται πολυτελής, ήθελα να είναι προσιτός. Έχει προσεγμένη αισθητική και μου αρέσει που είναι μικρό γιατί ο κόσμος  θέλει πια τη ζεστασιά των μικρών χώρων», θα μας πει η κομψή και πάντα ήρεμη Αναστασία.  

Έτσι, εδώ και 4 μήνες δημιούργησε το δικό της κομμωτήριο έχοντας πίσω της μια μεγάλη εμπειρία σε ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά κομμωτήρια της Γλυφάδας στο Plastiras Haircode. H ίδια θυμάται με πολύ ευγνωμοσύνη τα 9 χρόνια που εργαζόταν εκεί: «Εκεί ήμουν υπεύθυνη στο γυναικείο τμήμα. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο λόγω του όγκου δουλειάς και του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που συνεργαζόμουν. Από εκεί βγήκα με πολλές γνώσεις σε πολλά επίπεδα».

Έτσι μετά από  9 χρόνια πήρε την απόφαση και σε πολύ  δύσκολους καιρούς να ανοίξει το δικό της  κομμωτήριο κλείνοντας έναν κύκλο και ανοίγοντας έναν καινούριο, πιο δημιουργικό.«Όταν έφυγα από την προηγούμενη δουλειά μου υπήρχαν πολλές πελάτισσες που με αναζητούσαν και αυτό σήμαινε ότι είτε έπρεπε να πάω σε ένα άλλο μαγαζί στη Γλυφάδα ώστε ο κόσμος να μπορέσει να με ακολουθήσει ή θα έπρεπε να δοκιμάσω κάτι δικό μου». Προτίμησε το δεύτερο και πολύ καλά έκανε γιατί όπως εκείνη τίμησε τις πελάτισσες της έτσι και εκείνες έπραξαν το ίδιο. 

«Όταν έχεις πελάτες τόσων χρόνων πλέον δημιουργείς σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Η σχέση του κομμωτή με τον πελάτη γίνεται προσωπική. Είναι μία ανθρώπινη σχέση αυτή που έχω αναπτύξει μαζί τους. Και αυτές οι πελάτισσες θα μου φέρουν και την κολλητή τους, την αδελφή τους, τη μαμά τους. Δεν είναι όλα πιστολάκι και ψαλίδι, κυρίως είναι ανθρώπινη επαφή».

Και η αλήθεια είναι ότι, για την Αναστασία Φιλόγλου, η καλύτερη διαφήμιση έχει γίνει από στόμα σε στόμα γιατί εκείνη και η ομάδα της είναι πάντα έτοιμοι να σας προτείνουν την αλλαγή εκείνη που θα σας αλλάξει την ψυχολογία και θα σας ανανεώσει!  

«Η ομάδα μου και εγώ έχουμε πολύ νέες προτάσεις για το λουκ των μαλλιών και νομίζω ότι αυτό οφείλει να κάνει ένα σύγχρονο στούντιο ομορφιάς. Να προτείνει χωρίς να επιβάλλει»

Τι υπηρεσίες όμως προσφέρει το Anastasia Filoglou Hair; «Έχουμε πλήρη τμήματα κουρέματος, βαφής. Και όταν λέω πλήρη τμήματα εννοώ ότι είναι πλήρη, σύμφωνα με τη φιλοσοφία μου», ξεκαθαρίζει η Αναστασία που είναι μία ολοκληρωμένη τεχνίτρια τόσο στο κούρεμα όσο και στη βαφή και έχει επιλέξει την ομάδα της με πολύ προσοχή. Επιπλέον διαθέτει τμήμα μανικιούρ- πεντικιούρ όπου η εξειδικευμένη μανικιουρίστ είναι και ποδολόγος, ειδική για να αναλάβει και πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Και φυσικά δεν μπορούσα να μη ρωτήσω την Αναστασία, για τις  τάσεις που πρέπει να περιμένουμε για την Άνοιξη-Καλοκαίρι στα κουρέματα και στα χρώματα των μαλλιών. 

«Η άποψη μου είναι  ότι τόσο το κούρεμα όσο και τα χρώματα είναι πια προσωποποιημένα. Εξαρτάται από τον τύπο σου, το χρώμα του δέρματός σου, το σχήμα του προσώπου σου. Αυτό για να το πετύχεις θέλει πολύ εκπαίδευση,όπως έχουμε κάνει εμείς», θα πει η Αναστασία η οποία όμως μας αποκαλύπτει «αυτό που παίζει πολύ στα μαλλιά είναι το haircontouring, μία τάση που έρχεται από το μακιγιάζ με τις  φωτοσκιάσεις. Αυτήν την τεχνική την μεταφέρουμε στα μαλλιά για να δείξουμε και να αναδείξουμε το πρόσωπο με ένα πιο συμμετρικό σχήμα ανεξάρτητα από την απόχρωση που  επιλέγει η πελάτισσα. Επίσης τα ξανθά- από χάλκινο, πυροξανθο, ξανθά σαντρέ και της άμμου- παραμένουν επίκαιρα σε πολλές αποχρώσεις αλλά όχι  με έντονες αντιθέσεις και η τεχνική του painting –τα φυσικά ξανοίγματα στα μαλλιά σαν να ξάνθυναν από τον ήλιο- που ήρθε για να αντικαταστήσει το όμπρε». 


Και τι κούρεμα προτείνει η Αναστασία για την Άνοιξη – Καλοκαίρι;

«Το καλοκαίρι πάντα θέλουμε πιο μακριά μαλλιά και εγώ το προτείνω στις πελάτισσες μου για την ευκολία. Η συμβουλή μου είναι το χειμώνα κόβουμε, το καλοκαίρι μακραίνουμε. Το καλοκαίρι θέλεις να είσαι πιο ελεύθερη όχι τόσο στιλιζαρισμένη. Έχεις περιθώριο να κάνεις πολλά χτενίσματα και να τα αφήνεις και πιο ελεύθερα», θα πει, αλλά επιμένει και πάλι ότι οι κομμωτές πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι να διαβάζουν το πρόσωπο για το απόλυτα σωστό κούρεμα για το δικό σου πρόσωπο. 

Αυτό όμως που για την Αναστασία θα αποτελέσει  σίγουρα τάση φέτος την Άνοιξη και το Καλοκαίρι  είναι τα αξεσουάρ στα μαλλιά. «Επανέρχονται δυναμικά γιατί  χωρίς να κάνεις τίποτα στα μαλλιά φαίνεσαι κομψή. Εμείς τώρα στο κομμωτήριο αρχίζουμε και ψάχνουμε τα αξεσουάρ για την Ανοιξη καλοκαίρι», μας αποκαλύπτει.

Επειδή λοιπόν η ζωή σου μπορεί να μην είναι όπως τη θες, όμως τα μαλλιά σου μπορούν να είναι ακριβώς έτσι, το Anastasia Filoglou Hair, είναι γι’ αυτό τον  λόγο εδώ και, πού ξέρεις, μπορεί μετά από αυτήν την αλλαγή, να αλλάξεις και τη ζωή σου.  

Φωτό: Αγγελική Καλαμαρά

Info: Anastasia Filoglou Hair: Λεωφόρος Δημάρχου Μεταξά Αγγέλου 39, Γλυφάδα, τηλ.: 210-8941008, www.facebook.com/anastasiafiloglouhair/