ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι πλεόν ξεπερασμένο το contouring;

Είναι άραγε ξεπερασμένη η μέθοδος του contouring στο μακιγίαζ μας; Η make up artist Εμμανουέλα Ιωάννου μας λύνει την απορία.

Για να πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή, ο όρος ‘contouring’ ξεκινήσε να ακούγεται πριν μερικά χρόνια. Η Kim Kardashian και ο Μakeup Artist της Mario Dedivanovic έκαναν trend την τεχνική των φωτοσκιάσεων που βασίζεται στην φιλοσοφία ότι φωτίζουμε τα σημεία του προσώπου που θέλουμε να αναδείξουμε και χρησιμοποιούμαι πιο σκούρους τόνους στα σημεία που θέλουμε να σμιλέψουμε.Στην πραγματικότητα η τεχνική αυτή πάει πολύ πίσω καθώς ξεκίνησε από τις δεκαετίες 1920-1930, στην κινηματογραφική βιομηχανία και συγκεκριμένα από την Marlene Dietrich.

Πλέον δεν υπάρχει εταιρεία καλλυντικών που να μην έχει βγάλει προϊόντα contouring, όπως παλέτες με σκούρες και ανοιχτές πούδρες, κρεμώδη stick και highlighters. Υπάρχουν άπειρα άρθρα και video σχετικά με το πως θα κάνεις contouring ή πως θα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα προϊόντα, και γενικώς, έχει επικρατήσει μια υστερία γύρω από αυτήν την τάση.Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες που τα αγοράζουν όλα αυτά τα προϊόντα, είτε δεν τα εφαρμόζουν κατάλληλα, δεν κάνουν δηλαδή αρκετό blending, είτε δεν χρησιμοποιούν την κατάλληλη φόρμουλα σε συνδυασμό με το κατάλληλο πινέλο.

Το αποτέλεσμαꓼ Άπειρες στρώσεις makeup και βαρύ, τελείως αφύσικο αποτέλεσμα προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια να αλλιωθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Με το trend αυτό έχει αρχίσει να χάνεται ο σκοπός του καθημερινού μακιγιάζ που είναι να αναδείξει την ωραιότερη εκδοχή του εαυτού μας και τελικά δημιουργεί μια μάσκα του υποθετικού μας εαυτού. Ακόμα και το τέλεια δουλεμένο contouring που βλέπουμε στο Instagram ή σε φωτογραφίες κάτω από ειδικό φωτισμό, στην πραγματικότητα κάτω απ΄το φως του ήλιου φαίνεται ψεύτικο, κακόγουστο και βαρύ.Είναι λοιπόν καιρός να αγαπήσουμε τα χαρακτηριστικά μας και να διατηρήσουμε τις φυσικές γραμμές του προσώπου μας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λίγες σκιάσεις στο μακιγιάζ.

Είναι λογικό όταν βάλουμε foundation το πρόσωπό μας να φαίνεται flat, αντί όμως για βαρύ contouring, μπορούμε να δώσουμε σχήμα στα ζυγωματικά και στους κροτάφους με ένα ελαφρύ bronzer και να φωτίσουμε το βλέμμα με ένα concealer. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να έχουμε μια πιο υγιή εμφάνιση.

Δεν χρειάζονται χιλιάδες προϊόντα, ούτε βαρύ χέρι για να είμαστε περιποιημένες και όμορφες. Όλοι ξέρουμε ότι μακροπρόθεσμα το ‘less is more’ επικρατεί τελικά πάνω από κάθε τάση και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν είναι όλα τα μακιγιάζ για όλες τις ώρες και κυρίως δεν ζούμε την ζωή της Kim Kardashian κάτω από χιλιάδες φώτα καθημερινά.

Info: Makeup Artist: Εμμανουέλα Ιωάννου , Instagram:   _emmanouela, Email: ioannouemmanouela@gmail.com, Tηλ. 6943180141