ΟΜΟΡΦΙΑ

Στο Salon de la Poupee πιστεύουν στα όμορφα, υγιή, λαμπερά μαλλιά

Το κομμωτήριο που επενδύει στην τάση του organic hair coloring για μαλλιά που δείχνουν πάντα υπέροχα.

Είναι ομολογουμένως σπάνιο να βλέπεις όμορφα, υγιή, βαμμένα μαλλιά. Οι τεχνικές του χρώματος και η ταλαιπωρία από αυτές, έχουν συνήθως αντίκτυπο στην ποιότητα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν ταλαιπωρημένα, θαμπά και άτονα.

Η Ειρήνη Νικολακοπούλου, δημιουργός και hair expert του Salon de la Poupee στο Ελληνικό, πιστεύει με πάθος στις εξαιρέσεις αυτού του κανόνα – για την ακρίβεια αποτελεί και η ίδια μία, αφού τα μαλλιά της δείχνουν πράγματι όχι απλώς καλοχτενισμένα αλλά λαμπερά και γεμάτα υγεία. «Το χρώμα και το styling είναι κάτι που καθορίζει την εικόνα μας προς τα έξω. Δημιουργούμε χρώμα και στυλ που να τονίζει και να αναδεικνύει το πρόσωπο και το χρώμα της επιδερμίδας κάνοντας μη απαραίτητη τη χρήση έντονου μακιγιάζ. Θέλουμε να έχουμε όλες τις ώρες ωραία μαλλιά».

Και κάπου εδώ, έρχεται το λάθος που η Ειρήνη θεωρεί πως κάνουν οι περισσότερες γυναίκες σήμερα. Επενδύουν πολύ στην απόχρωση, αλλά ελάχιστα στην περιποίηση των μαλλιών τους.

«Αν το καλοσκεφτείς ,δεν έχει σημασία αν μια γυναίκα είναι λίγο πιο ξανθιά, λίγο πιο καστανή ή λίγο πιο μελαχρινή. Αυτό δεν θα την αλλάξει πολύ. Αν έχει υγιή, λαμπερά μαλλιά, με όμορφο χρώμα και κουπ, αυτό θα της προσθέσει άποψη και στυλ στην εικόνα της».

«Στο Salon de la Poupee αγαπάμε τα μαλλιά. Χρησιμοποιούμε ποιοτικά προϊόντα και επιλέγουμε τεχνικές φιλικές προς το δέρμα και τα μαλλιά».

«Ο λόγος που προσωπικά με έκανε να αλλάξω τον τρόπο που δουλεύω είναι η Brockmann Academy, που επισκέπτομαι τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία. Η ακαδημία αυτή, πρεσβεύει το organic hair coloring, δηλαδή δημιουργούμε χρώμα και στυλ για κάθε γυναίκα χωριστά, που να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της, σεβόμενοι τις επιθυμίες της, την ποιότητα των μαλλιών και τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιδερμίδας. Η φιλοσοφία αυτή με κέρδισε από την αρχή, επειδή και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που σέβεται τα μαλλιά, αγαπά την επιδερμίδα, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το organic hair coloring υπόσχεται χρώμα με μεγαλύτερη διάρκεια από μία συμβατική βαφή και ταυτόχρονα ταλαιπωρούμε λιγότερο τα μαλλιά. Οι τεχνικές του μας δίνουν φυσικό αποτέλεσμα στο χρώμα».

Τι πρέπει όμως να κάνει μια γυναίκα για να διατηρεί υγιή και όμορφα τα μαλλιά της;

Βήμα πρώτο, κουπ και χρώμα από έναν hair expert που σέβεται τα μαλλιά και τα διαχειρίζεται σαν να είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

Βήμα δεύτερο, οι θεραπείες. Η Ειρήνη Νικολακοπούλου μας εξήγησε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να το πετύχουμε:

«Οι μάσκες στο σπίτι είναι σημαντικές αλλά είναι κάτι που λειτουργεί συμπληρωματικά στις πιο ολοκληρωμένες επαγγελματικές θεραπείες. Η θεραπεία στο κομμωτήριο έχει διάρκεια από 15 μέρες μέχρι και ένα μήνα και μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε θεραπεία αναδόμησης για μαλλιά που είναι ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες, σε θεραπεία ενυδάτωσης ή σε θεραπεία λείανσης και μείωσης του φριζαρίσματος. Ουσιαστικά, η φροντίδα των μαλλιών είναι αυτή που θα εξασφαλίσει και τη μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα και στο χτένισμα. Και, φυσικά, καλύτερη συνολικά εμφάνιση».

«Η olaplex και η wellaplex είναι θεραπείες που συνδυάζονται με τις τεχνικές coloring. Προσφέρουν αναδόμηση επανορθώνοντας τους δεσμούς της τρίχας και στην πραγματικότητα μπαίνουν μέσα στη βαφή ώστε να την κάνουν ακόμα πιο φιλική προς την τρίχα».

«Για πολύ ξηρά και αφυδατωμένα -είτε από βαφές είτε από κακό πιστολάκι- μαλλιά, υπάρχει η Nashi, που είναι filler therapy. Την ίδια κιόλας μέρα βλέπεις τα μαλλιά σου πιο λεία, πιο λαμπερά και ενυδατωμένα. Η παραμονή στο κομμωτήριο είναι 40-60 λεπτά και δίνεται συμπληρωματική αγωγή για το σπίτι».

 «Για τις γυναίκες που έχουν πολύ χοντρά μαλλιά που φριζάρουν, το ιδανικό treatment για μείωση του όγκου και φριζαρίσματος είναι η κερατίνη. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 4 μήνες».

«Πρέπει επίσης να τονίσουμε τη σημασία του κουρέματος. Μία γυναίκα που θέλει να  μακρύνει τα μαλλιά της ή που απλώς θέλει να έχει όμορφα, υγιή μαλλιά, προτείνουμε να κουρεύεται κάθε δύο μήνες».

«Κλείνοντας, τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα για τα μαλλιά της, είναι το κούρεμα και το χρώμα. Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε, η βαφή που θα επιλέξουμε, το κούρεμα που θα κάνουμε, όλα αυτά καθορίζονται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, σεβόμενοι τις επιθυμίες της αλλά και τις καθημερινές της ανάγκες. Από την ποιότητα των μαλλιών, από το πόσο συχνά θέλει η πελάτισσα να επισκέπτεται το κομμωτήριο, από το πόσα χρήματα επιθυμεί να ξοδεύει και φυσικά, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρατηρούμε τα μαλλιά και το στυλ της, για να καταλάβουμε τις ανάγκες της. Να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και να φτιάξουμε ένα χρώμα αποκλειστικά για εκείνη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία για κάθε γυναίκα ξεχωριστά και εντέλει, όχι απλώς να φύγει από το κομμωτήριο μας ευχαριστημένη με τα μαλλιά της, αλλά να τα νιώθει υπέροχα καθημερινά!».