ΟΜΟΡΦΙΑ

Zoen, το μαγικό άγγιγμα της Έστερ

Σε έναν απόλυτα ήρεμο χώρο στη Βούλα, η ρεφλεξολόγος  Έστερ Νάχμαν μας βοηθάει να μειώσουμε τους πόνους στο σώμα μας, να βελτιώσουμε την σωματική και ψυχική μας ισορροπία και να αναζωογονήσουμε τον εαυτό μας.

Τον τελευταίο καιρό πάσχω από αϋπνίες, έχω άγχος που χτυπάει κόκκινο και αποφάσισα να κάνω κάτι γι’ αυτό. Σε μία συζήτηση, λοιπόν, που είχα με ένα φίλο μου μού λέει: «Θα κάνεις ρεφλεξολογία. Αλλά όχι σε όποιον και  όποιον. Θα πας στην Έστερ». Η αλήθεια είναι ότι εμπιστεύομαι περισσότερο την διαφήμιση από στόμα σε στόμα και απ’ ότι κατάλαβα η φήμη της Έστερ έτσι επεκτάθηκε. Έκλεισα αμέσως το ραντεβού μου στο χώρο της που έχει το όνομα  «ΖΟΕΝ» από τα αρχικά των λέξεων «Ζωή Ένθεν». Ένα όνομα καθόλου τυχαίο αφού όλα τα καλά και τα αρνητικά ξεκινούν από μέσα μας και η ρεφλεξολογία φροντίζει να τα ισορροπεί.

Όταν μπήκα στο χώρο, ένιωσα μια θετική αύρα να με περιβάλει.  Με υποδέχθηκε χαμογελαστή και φωτεινή η Έστερ σε ένα χώρο που έχει φτιάξει με πολύ αγάπη. Επειδή ένιωσα σαν να την ξέρω χρόνια  τη ρωτώ κατευθείαν πώς μπήκε στη ζωή της η ρεφλεξολογία.

«Μπήκα μεγάλη στο επάγγελμα όταν είδα ότι η δουλειά που έκανα δεν με αντιπροσώπευε αλλά και όταν έτυχε να μου κάνει κάποιες συνεδρίες ρεφλεξολογίας μία κοπέλα και είδα αλλαγή στο σώμα μου. Τότε μου ήρθε η παλιά ανάμνηση ότι όταν ήμουν μικρούλα ήθελα να βοηθάω τους συμμαθητές μου που χτυπούσαν στο σχολείο. Από τότε πάντοτε ήθελα να γιατρεύω τον πόνο». Έτσι σπούδασε για δύο ολόκληρα χρόνια με πολύ αγάπη και πολύ προσήλωση αυτό για το οποίο ήταν ταγμένη μάλλον από την αρχή.

«Έχω τρομερό άγχος και αυπνίες», της λέω ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο εργονομικά σχεδιασμένο  κρεβάτι και καθώς χαλαρώνω με τα υπέροχα αρωματικά έλαια που έχει πλημμυρίσει ο χώρος, «πώς θα μπορούσε να με βοηθήσει η ρεφλεξολογία σ’ αυτό;».

«Η Ρεφλεξολογία είναι μία φυσική ολιστική συμπληρωματική αγωγή όπου με ειδικές πιέσεις στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά -όπου καταλήγουν όλα τα αντανακλαστικά του σώματος που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος- ενισχύεται η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού» θα μου πει η Έστερ με βαθιά γνώση και εμπειρία επάνω στην μέθοδο αυτή.
Αυτό είναι άλλωστε που κάνει την ρεφλεξολογία τόσο σημαντική. Ότι λειτουργεί αυτοθεραπευτικά.  «Γι’ αυτό με το πέρας των 10-12 συνεδριών πραγματικά βλέπεις ένα θαύμα να συντελείται στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό που χρειάζεται είναι να αφεθεί ο ενδιαφερόμενος στην θεραπεία για να δει τα αποτελέσματα που θέλει».
Σε τι βοηθάει όμως η ρεφλεξολογία, ρωτώ την Έστερ ενώ έχω αφεθεί στα έμπειρα χέρια της: «Η μέθοδος αυτή σημειώνει εξαιρετικά αποτελέσματα ενάντια σε  ημικρανίες, προβλήματα ορμονικά, μυοσκελετικά αλλά και σε παθήσεις του λεμφικού και του κυκλοφορικού. Και φυσικά μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ένταση στο σώμα  λόγω άγχους και αϋπνίας βοηθώντας το να ανακτήσει τις φυσιολογικές του λειτουργίες».  Όση ώρα μού έκανε πιέσεις στα πέλματα, στα χέρια και στα αυτιά,  ένιωθα  τη δική μου πίεση να φεύγει και μια εσωτερική ισορροπία και ευεξία να καταλαμβάνει το σώμα μου. Υπέροχη αίσθηση!
Η συνεδρία της  ρεφλεξολογίας διαρκεί μια ώρα  όμως ο συνδυασμός  που μπορεί να κάνει η  Έστερ μπορεί να κρατήσει παραπάνω. Γιατί κατά πρώτον κάνει και άλλες θεραπείες και γιατί «εξαρτάται από το ιστορικό του καθενός. Καθώς δουλεύουμε και  καθώς το σώμα κάνει αυτοθεραπεία μπορεί να θέλει να θεραπεύσει και άλλα θέματα που έρχονται στην επιφάνεια». Εγώ ας πούμε επειδή έχω ιγμορίτιδα έκανα και ηλεκτροβελονισμό. Είναι μία αναίμακτη συμπληρωματική αγωγή που αντιμετωπίζει 300 παθήσεις ανάμεσα στις οποίες οσφυαλγίες, ισχυαλγίες ενώ  είναι πολύ αποτελεσματικό και στο αυχενικό σύνδρομο. Στο ΖΟΕΝ όμως μπορείς να κάνεις και τις πολύ ανακουφιστικές βεντούζες (cupping massage) που ανακουφίζει από τους πόνους του μυοσκελετικού και του κρυολογήματος.
Φυσικά δε θα μπορούσα να φύγω από το ΖΟΕΝ χωρίς να κάνω facelift. Και όταν λέω facelift εννοώ το λεγόμενο Sculptural Face Lifting ή αλλιώς Γλυπτική Προσώπου, μία τεχνική ειδικών μαλάξεων προσώπου που έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ, αλλά και όλο τον κόσμο, σταρ όπως η Meghan Markle ορκίζονται σ’ αυτό και πριν από περίπου ένα χρόνο ήρθε και στην Ελλάδα.«Η γλυπτική προσώπου είναι μια εντυπωσιακή εναλλακτική τεχνική φυσικού lifting και αναζωογόνησης χωρίς πόνο και χωρίς τις παρενέργειες των ενέσεων και της πλαστικής χειρουργικής, που δρα και αυτή ρεφλεξολογικά και που εμπνεύστηκε και ανακάλυψε ο ρωσοεβραίος Yakov Gershkovich, από τον οποίο εκπαιδευτηκα και εγώ», μου εξηγεί η Έστερ.
Πριν βιώσω αυτή τη μοναδική εμπειρία η Έστερ μου εξήγησε ότι η τεχνική της Γλυπτικής Προσώπου αποτελείται από δύο συμπληρωματικές τεχνικές: Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει επιδέξιους χειρισμούς σε όλο το πρόσωπο. Η γλυπτική στους μυς επιτυγχάνεται με τη μάλαξη σε όλη την επιφάνεια του δέρματος.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τεχνικές μαλάξεων μέσα από τη στοματική κοιλότητα (με αποστειρωμένα γάντια). Με αυτό τον τρόπο τονώνονται οι μύες του προσώπου ταυτόχρονα εσωτερικά και εξωτερικά.
Έτσι λοιπόν αφέθηκα στα μαγικά χέρια της  Έστερ και μετά από μία απολαυστική ώρα δεν ήθελα να σταματήσει. Ωστόσο όταν ολοκλήρωσα την πρώτη συνεδρία Sculptural, το πρόσωπό μου είχε μια λάμψη και μια φρεσκάδα εντυπωσιακή ενώ  ένιωθα το κεφάλι μου ελαφρύ σαν πούπουλο. Επιπλέον,  η επιδερμίδα μου έδειχνε  πιο σφριγηλή και το σχήμα του προσώπου μου πιο «μαζεμένο», ως αποτέλεσμα της σύσφιξης που κάνει η συγκεκριμένη τεχνική. Όπως, μάλιστα, μου εκμυστηρεύτηκε η Έστερ, «μία πελάτισσα όταν ήρθε να κάνει Sculptural στο πρόσωπο, είχε πόνους στο σώμα, μόλις τελείωσε την συνεδρία μου αποκάλυψε ότι ήταν σαν να έκανε μασάζ σε όλο της το σώμα». Αυτό είναι ο ρεφλεξολογικός τρόπος που δρα η Γλυπτική Προσώπου.
Σε πόσες συνεδρίες βλέπει κάποια γυναίκα αποτέλεσμα; «Από 6 έως 10 ανάλογα τις ανάγκες της επιδερμίδας και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Συνήθως οι 8 συνεδρίες είναι ο ιδανικός αριθμός».
Όμως αφέθηκα στα μαγικά χέρια της Έστερ και για μία ακόμα εντυπωσιακή θεραπεία προσώπου που δεν την είχα ξανακούσει και που εκτός από αντιγηραντική έχει και θεραπευτική δράση.  H πρώτη είναι το Gua Sha. «Είναι μια πανάρχαια θεραπευτική πρακτική της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής που γίνεται με δύο εργαλεία σαν ψαράκια που ενεργοποιούν την αιματική κυκλοφορία στο πρόσωπο. Επειδή έχει θεαματικά αποτελέσματα στη λείανση των ρυτίδων όπως και στην αποβολή των τοξινών που συγκεντρώνονται στο δέρμα το Gua Sha το προτιμούν και άντρες και γυναίκες», μου αποκαλύπτει η Εστερ ενώ εγώ μόλις τελείωσα τη συνεδρία βλέπω στον καθρέφτη την επιδερμίδα μου  λαμπερή και σφριγηλή. Σοκ!
Έφυγα αναζωογονημένη και ενθουσιασμένη από το ZOEN, πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου να τον ευχαριστήσω και σημείωσα στην ατζέντα μου «να μην ξεχάσω να κλείσω ΑΜΕΣΑ το επόμενο ραντεβού στην Έστερ».  Ή μάλλον τα επόμενα ραντεβού γιατί θα είναι πολλά…