STYLE

H ΙΚΕΑ κάνει την επανάσταση (και) στο υπνοδωμάτιο

Ο νέος κατάλογος IKEA είναι αφιερωμένος στην κρεβατοκάμαρα και στη δύναμη του καλού, αναζωογονητικού ύπνου.

Μία από τις τελευταίες μέρες είναι πιθανό να επέστρεψες στο σπίτι σου και να βρήκες στην είσοδο να σε περιμένει ένα δώρο. Ο νέος κατάλογος IKEA 2020 δεν μπορεί παρά να περιγραφεί ως τέτοιο – ένα δώρο που κάθε χρόνο χαίρεσαι να λαμβάνεις, να ξεφυλλίζεις, να φυλάς σε ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης και να ανατρέχεις σε αυτό κάθε φορά που ψάχνεις για έμπνευση ή για πρακτικές λύσεις που αφορούν στον προσωπικό σου χώρο.

Η φετινή διανομή του καταλόγου IKEA ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις αρχές Οκτωβρίου. Και αν όντως τον έλαβες, θα ξέρεις ήδη ότι αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένος στο πιο προσωπικό δωμάτιο κάθε σπιτιού: Την κρεβατοκάμαρα.

Στην IKEA πιστεύουν ότι ο καλός ύπνος είναι μυστικό καλής ζωής, ένα πραγματικό ελιξίριο υγείας και ευεξίας. Το να δημιουργήσουμε λοιπόν τις ιδανικές συνθήκες για να τον απολαμβάνουμε είναι προϋπόθεση για να νιώθουμε κάθε πρωί γεμάτοι ενέργεια, αλλά και για να έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε μετά από μια απαιτητική μέρα.

Πώς μπορείς όμως να εξασφαλίσεις έναν καλό ύπνο; Είναι πιο εύκολο απ ́ όσο νομίζεις!

Ξεκίνα με τα κατάλληλα έπιπλα και λευκά είδη. Διάλεξε ένα κρεβάτι με άνετο κεφαλάρι, πολλά μαξιλάρια και, βεβαίως, απαλά και όμορφα σεντόνια. Μην ξεχνάς φυσικά το στρώμα, που είναι το Α και το Ω για έναν ξεκούραστο ύπνο. Στην ΙΚΕΑ θα βρεις πολλές επιλογές ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο στρώμα για εσένα, στην κατάλληλη τιμή.

Extra tip: Δεν υπάρχει ένα μαξιλάρι που να ταιριάζει σε όλους. Γι’ αυτό τον λόγο στην IKEA έχουν σχεδιάσει μία μεγάλη ποικιλία από εργονομικά μαξιλάρια που απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες. Δεν έχεις παρά να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου!

Extra tip #2: Για έναν πραγματικά καλό ύπνο, δώσε σημασία στον ήχο και το φως. Τα υφάσματα, οι κουρτίνες και τα χαλιά μπορούν να μειώσουν τον θόρυβο, ενώ τα σωστά στόρια θα σου δώσουν τον απόλυτο έλεγχο του φωτός που περνάει από τα παράθυρα.

Παρ’ όλα αυτά, στον νέο κατάλογο IKΕΑ θα βρεις -όπως πάντα- ιδέες και λύσεις όχι μόνο για την κρεβατοκάμαρα, αλλά για όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Συγκεκριμένα, ο φετινός κατάλογος παρουσιάζει, μέσα από πέντε υπέροχα και διαφορετικά μεταξύ τους σπίτια, τις ισάριθμες Συναισθηματικές Ανάγκες για το σπίτι (και μαζί τους προτάσεις διακόσμησης μαζί με έξυπνες πρακτικές λύσεις). Τα σπίτια του καταλόγου έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύψουν αυτές τις βασικές συναισθηματικές ανάγκες που έχουμε όλοι από τον χώρο μας. Ποιες είναι όμως αυτές;

– Όλοι θέλουμε να Ανήκουμε Κάπου, σε γκρουπ ανθρώπων που μας αποδέχονται γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε και σε μέρη που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά μας. Το σπίτι μας είναι το μέρος όπου όλα αυτά γίνονται πράξη. Και, χάρη στην IKEA, μπορεί να είναι ακριβώς όπως το έχουμε φανταστεί.

– Η Κυριότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την ιδιοκτησία αλλά και με την αίσθηση ότι έχουμε τον έλεγχο του χώρου που ζούμε. Ακόμα λοιπόν κι αν μένεις στο ενοίκιο, μπορείς να διαμορφώσεις τον χώρο σου ώστε να ανταποκρίνεται 100% στις καθημερινές σου ανάγκες.

– Η Ασφάλεια, που αναφέρεται στη σιγουριά και την ηρεμία που νιώθουμε σπίτι μας. Η IKEA έχει πάντα λύσεις για να αξιοποιείς κάθε γωνιά του σπιτιού, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να αφήσεις την ασφάλεια και τη ζεστασιά που έχεις δημιουργήσει, ακόμα και όταν οι ανάγκες σου αλλάζουν.

– Η Θαλπωρή, δηλαδή η χαρά και η ευτυχία που νιώθουμε από όσα μας περιβάλλουν. Είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν, μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, επιτέλους επιστρέφεις στο σπίτι!

– Η Ιδιωτικότητα. Η δυνατότητα δηλαδή να έχεις τη δική σου γωνιά χαλάρωσης, ακόμα και όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.

Υ.Γ.: Αν δεν έχεις λάβει τον δικό σου κατάλογο για το 2020 μπορείς να τον βρεις στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή να τον ξεφυλλίσεις στην ηλεκτρονική του μορφή εδώ.