ΜΟΔΑ

Το 2015 στα Νότια σίγουρα θα “μεθύσουμε” με Marsala

Όχι δεν γέμισαν τα Νότια με το διάσημο κρασί Marsala από τη Σικελία. Απλά οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως το χρώμα της χρονιάς είναι το marsala και σπεύσαμε να το “βάλουμε” στη ζωή μας, υιοθετώντας το από τη διακόσμηση του σπιτιού μας μέχρι τα χείλη μας. 

Είναι ένα χρώμα ισχυρό, επιβλητικό και ταυτόχρονα ζεστό. Η Leatrice Eiseman, διευθύντρια της Pantone εξήγησε γιατί το marsala επιλέχθηκε ως το απόλυτο χρώμα του 2015: “Αυτό το χρώμα φέρνει στο μυαλό την ικανοποίηση που νιώθεις μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Είναι ταυτόχρονα φυσικό και κομψό, με καθολική απήχηση, επομένως, μπορεί να μεταφραστεί σε κάθε είδους σχεδιαστική γραμμή”. Και κάπως έτσι, το marsala ξεκίνησε σιγά σιγά να μπαίνει στα σπίτια μας. 

Τα περιοδικά διακόσμησης και τα blogs με interior design άρχισαν τις προτάσεις τους με έπιπλα, διακοσμητικά, χαλιά και υφάσματα. 

Αρχίσαμε να βλέπουμε το χρώμα της χρονιάς ακόμη και στα γλυκά. Τι θα έλεγες για ένα macaron ή ένα cupcake με…χρώμα marsala; 

Αλλά το σπουδαιότερο είναι πως το είδαμε στο μακιγιάζ και ιδιαίτερα στα χείλη! Ένα σκούρο χρώμα όμως, όπως το marsala θέλει προσοχή στο πως το χρησιμοποιούμε ανάλογα με το αν έχουμε μικρά ή μεγάλα χείλη. Και κάπου εδώ χρειάστηκα βοήθεια, γι’αυτό πήρα την Νότια Beauty expert και make-up artist Κατερίνα Κύργιου για να με διαφωτήσει.

Και αυτά είναι μερικά εύκολα tips που μου έδωσε για το πώς να αναδείξεις τα χείλη σου με κραγιόν στο χρώμα marsala αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σκούρο χρώμα!

ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΧΕΙΛΗ:

Με ένα μπεζ ή ροζ μολύβι (κοντά στο χρώμα του δέρματος) περιγράφουμε τα χείλη ακριβώς από πάνω από το φυσικό τους περίγραμμα. Με το στικ του κραγιόν τοποθετούμε το χρώμα απευθείας στα χείλη περνώντας από το νέο περίγραμμα και μεγαλώνοντας με αυτόν τον εύκολο τρόπο το φυσικό σχήμα των χειλιών μας!

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΕΙΛΗ:

Περνάμε όλη την επιφάνεια των χειλιών με το foundation ώστε να αποχρωματιστεί πλήρως. Με ένα μπεζ ή ροζ μολύβι (κοντά στο χρώμα του δέρματος) περιγράφουμε τα χείλη ακριβώς κάτω από από το φυσικό τους περίγραμμα. Με ένα πινέλο χειλιών γεμίζουμε με το χρώμα όλη την επιφάνεια των χειλιών μας κάτω από το μολύβι.

Όσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ καλό θα ήταν να το κρατήσουμε σε φυσικούς τόνους για να δώσουμε έμφαση στo κραγιόν. Τα νύχια μας βέβαια μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν τα χείλη.

Από ‘κει και πέρα μπορούμε να επιλέξουμε ένα στοιχείο του ντυσίματός μας ή κάποιο από τα αξεσουάρ μας στην απόχρωση marsala και να κάνουμε τη μοδάτη διαφορά! 

Έχω την αίσθηση πως με το marsala δεν βάλαμε μονάχα χρώμα στο χειμώνα μας. Προσθέσαμε λίγο ακόμη sexiness στην καθημερινότητά μας. Και αυτό είναι ανεκτίμητο! 

Αν θέλεις περισσότερα tips μακιγιάζ από την make-up artist Κατερίνα Κύργιου τσέκαρε το website της www.katemakeup.gr