ΜΟΔΑ

Ξυγκόρος, ο απόλυτος προορισμός για ποιοτικό αντρικό παπούτσι

Ένα ρητό λέει «τα σωστά παπούτσια, θα σε πάνε στα σωστά μέρη». Όμως για αρχή, αγαπητοί κύριοι, σήμερα που έχετε την τιμητική σας, πηγαίνετε στο σωστό μέρος για να βρείτε τα καλύτερα παπούτσια. Ραντεβού στον διαχρονικό Ξυγκόρο λοιπόν, στον Πειραιά.

“Θα συναντηθούμε στον Ξυγκόρο;”. Αυτό ήταν το ραντεβού που έδιναν -ήδη από το 1959- οι κοσμικοί Πειραιώτες έξω από το εστέτ κατάστημα παπουτσιών στην Βασιλέως Γεωργίου στον Πειραιά, κάτω από το σήμα του Orient Express που μπορούσες να διακρίνεις έξω από το κατάστημα. Και, όταν έμπαιναν μέσα, σε ένα κομψό χώρο διακοσμημένο μέχρι σήμερα με υψηλής αισθητικής και συναισθηματικής αξίας αντικείμενα και αντίκες, ήταν σίγουροι για ένα πράγμα: ότι θα βρουν παπούτσια υψηλής ποιότητας.

Πενηνταεπτά ολόκληρα χρόνια και τρεις γενιές της οικογένειας Ξυγκόρου μετά το ιστορικό κατάστημα συνεχίζει να είναι η καλύτερη στάση που μπορεί να κάνει ένας άντρας που θέλει να αγοράσει παπούτσια στα νότια προάστια.

Κάτι που αποδυκνύουν καθημερινά οι πιστοί πελάτες που έρχονται από τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη ή τη Βάρκιζα (αλλά και ακόμη πιο μακρυά, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες -με άλλα λόγια όποιος έχει οποιοδήποτε λόγο να περάσει από το λιμάνι του Πειραιά) επειδή ακριβώς γνωρίζουν πόσο ακριβώς ανεκτίμητη είναι αυτή η εμπειρία γύρω από την υπόδηση που περνάει από γενιά σε γενιά, σε συνδυασμό πάντα με την προσωπική εξυπηρέτηση και τη απαράμιλλη προσήλωση στην ποιότητα. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς Αντώνης Ξυγκόρος: «Υπάρχει προσωπική επαφή με τον πελάτη. Υπάρχει πάντα κάποιος από την οικογένεια στο κατάστημα έτοιμος να λύσει απορίες, να συμβουλέψει και να προτείνει τη σωστή επιλογή για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Παράλληλα, δεν κάναμε ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα ακόμα και μέσα στην κρίση συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με brands υψηλής αισθητικής».

Αν ψάχνετε, λοιπόν, δερμάτινα παπούτσια με επώνυμη υπογραφή- όπως Clarks, Sebago, Timberland, Camper και Αllen Edmonds- αλλά και σχέδια υψηλής ποιότητας από Έλληνες εισαγωγείς, ο Ξυγκόρος αποτελεί μονόδρομο.

Επιπλέον η νέα γενιά του ιστορικού καταστήματος Ξυγκόρος, κρατώντας την ποιότητα σταθερά ψηλά, έρχεται και βάζει και την δική της πινελιά: «Ο πατέρας μου έλεγε ότι ένας εξηντάρης επιλέγει παπούτσια για εξηντάρηδες, ένας 20άρης για εικοσάρηδες, εγώ είμαι σε μία ηλικία ενδιάμεση που μπορώ να επιλέγω παπούτσια για πελάτες για μία ευρύτερη γκάμα ηλικιών. Ενημερώνομαι, ταξιδεύω και πάντα θα βρίσκουν στο κατάστημα ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία από παπούτσια υψηλής ποιότητας», δηλώνει με χαμόγελο ο Αντώνης.

Σήμερα λοιπόν που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα οφείλεται να κάνετε στον εαυτό σας δώρο ένα καλό ζευγάρι αντρικά παπούτσια: «Θα πρότεινα κάτι που θα μπορούσε να φορεθεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας, να είναι casual αλλά και να φοριέται και με ένα πιο καλό ντύσιμο. Έχουμε πολλά τέτοια σχέδια στο κατάστημά μας με extra light σόλες, που προσδίδουν άνεση και κομψότητα και μπορεί κάποιος να φορέσει και στη δουλειά του και για τις εξόδους του», μας λέει ο ειδικός.

Αυτό που επίσης δεν πρέπει να ξεχάσετε, αγαπητοί κύριοι, πριν κάνετε… το βήμα για το δικό σας ζευγάρι παπουτσιών, είναι αυτό που πολύ σωστά μας συμβουλεύει ο Αντώνης Ξυγκόρος: «Τα παπούτσια σας πρέπει να είναι πιο ακριβά από το υπόλοιπο ντύσιμο. Γιατί μπορείτε να βρείτε ένα κοστούμι μοντέρνο και κομψό σε οικονομική τιμή, στο παπούτσι σας όμως πρέπει να επενδύσετε σωστά για λόγους άνεσης, κομψότητας και φυσικά γιατί είναι αυτό που μπορεί να σας αλλάξει όλο το ντύσιμο».

Ξυγκόρος, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 25, Πειραιάς, τηλ.: 210-4123821, www.xigoros.com, www.facebook.com/xigoros, https://www.instagram.com/xigoros/