ΜΟΔΑ

8 Clothing: Η αντρική μόδα βρίσκει τον τυχερό της αριθμό

Ο γέννημα-θρέμμα Νότιος, Χρήστος Μητρόπουλος, ο σχεδιαστής πίσω από το brand 8 Clothing αποκαλύπτεται

Πότε κατάλαβες πως θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς με τη μόδα;

Όταν τελείωσα τις σπουδές μου αποφάσισα να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση και συνειδητοποίησα ότι είχα μια «τρέλα» με τα ρούχα και άποψη για το στυλ. Ίσως λόγω της μητέρας μου και το γεγονός ότι μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που είχε να κάνει με τον χώρο της μόδας. Άρχισα να καταλαβαίνω ποιο είναι το στυλ μου – αυστηρές γραμμές, κομψά και σικ ταιριάσματα, καλοραμμένα τελειώματα και άνεση σε ένα ρούχο. Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ρούχο, με στόχο να προβάλλω και να δώσω το δικό μου στίγμα σε αυτό τον τεράστιο χώρο της μόδας.

Κατά πόσο πιστεύεις πως έπαιξε ρόλο η οικογενειακή επιχείρηση στη διαμόρφωση αυτής της απόφασης;

Έπαιξε και ακόμα παίζει τον πιο σημαντικό ρολό, διότι είναι το μοναδικό σχολείο που με έμαθε αυτά που γνωρίζω σήμερα (και εξακολουθώ να μαθαίνω). Η οικογένεια μου μου πρόσφερε τις γνώσεις, την τεχνική, τον χώρο και πάνω απ’όλα την ηθική υπόστηριξη για να συνεχίσω.

Πώς προέκυψε το όνομα του brand “8 clothing”;

Εκτός από τον τυχερό μου αριθμό είναι και ένας αριθμός που με ακολουθεί από μικρή ηλικία, όχι μόνο σε μια αθλητική φανέλα αλλά και σε γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία μου, συναισθήματα με χαρές και λύπες. Επίσης είναι ένας αριθμός που συμβολίζει επιτυχία, δυναμική, ενεργητικότητα και στόχους.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Προέρχεται από την καθημερινότητα κυρίως, από στιγμές που βρίσκομαι εκτός γραφείου παρατηρώντας το καθετί γύρω μου, τι λείπει ή τι θα ήθελα να αλλάξω στις βιτρίνες, το πώς θα ήθελα να βλέπω ντυμένους τους ανθρώπους ή τους φίλους μου! Φυσικά παρακολουθώ και τις τάσεις της μόδας και επισκέπτομαι εκθέσεις υφασμάτων για να βρίσκω πάντα το καλύτερο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από την collection σου;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι. Πάντως για κάθε ένα από αυτά η καθοριστική στιγμή είναι όταν βλέπω το συνδυασμό του σχεδίου με το τελικό πρόδειγμα, περιμένοντας το τελικό σχέδιο και το αποτέλεσμα που με κάνει να αγωνιώ. Και φυσικά πάντα επεμβαίνω για την τελική απόφαση.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που σου έχει δώσει η μητέρα σου, η fashion designer Λιάνα Καμπά και σε έχει βοηθήσει;

Οτι “την «συνταγή» την ορίζεις ή την φτιάχνεις εσύ”. Σε πολλούς τομείς με έχει κάνει να προχωρώ με αφοσίωση και πίστη σε αυτό που κάνω δίνοντας μου δύναμη να συνεχίσω.

Θεωρείς τους Έλληνες καλοντυμένους; Τι χρειάζεται να κρατήσουν και τι να αλλάξουν;

Πιστεύω πώς οι Έλληνες έχουν κάνει εξαιρετική πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα στο στυλ και στο τι επιλέγουν να φορέσουν. Αφιερώνουν χρόνο και ενημερώνονται πολύ από τα social media απ’ όπου μπορούν να πάρουν ιδέες και συνδυασμούς για τις νέες τάσεις της μόδας.

Τι προστάζει η αντρική μόδα αυτό το χειμώνα και μπορούμε να το βρούμε στην collection σου;

Διανύουμε μια DARK περίοδο και αυτό είναι και το concept για την συλλογή μου. Η παλέτα χρωμάτων είναι βασική και γήινη, μαύρο, καφέ, γκρι. Οι γραμμές των ρούχων είναι φαρδιές και μακριές χωρίς όμως να χάνεται η σιλουέτα.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα ρούχα σου;

Ο συνδυασμός διαφορετικών υφασμάτων σε ένα σχέδιο με την τεχνική patchwork με ασυνήθιστες ραφές και κοψίματα που θεωρούνται τολμηρά σε κάποια σχέδια. Οι φαρδιές και μακριές γραμμές είναι άλλο ένα στοιχείο που με χαρακτηρίζει. Το να νιώθεις άνετα μέσα στο ρούχο είναι αυτό που θέλω να υπάρχει πρώτα και φυσικά η καλή ποιότητα των υφασμάτων.

Περιέγραψέ μου μια δημιουργική σου μέρα.

Η μέρα μου ξεκινάει πάντα με μουσική, η οποία με συντροφεύει στη διάρκεια της μέρας ενώ περνάω πολλές ώρες στον πάγκο εργασίας/ραφής έχοντας μπροστά μου πανιά, πατρόν και προσχέδια σκεπτόμενος το τελικό αποτέλεσμα και την εφαρμογή τους στον κόσμο.  

Πού μπορούμε να βρούμε τα ρούχα σου;

Στο eshop μας www.8clothing.gr και σε επιλεγμένες boutique στην Αττική – Κολωνάκι, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Χαλάνδρι , Κηφισιά και Μαρούσι. Στα Νότια Προάστια θα τα βρείτε στο ALLJEANS (Γλυφάδα) και στα γραφεία μας στο Παλαιό Φάληρο, Καλυψούς 6.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το ξεκίνημα του 8clothing στο εξωτερικό. Είμαι ήδη στα σκαριά της νέας συλλογής για την άνοιξη/καλοκαίρι 2015 και εύχομαι σύντομα να γίνει η παρουσίαση της σε διάσημη έκθεση της Ιταλίας για το Milan Fashion Week Uomo. Θέλω να μπορέσω να προσφέρω μέσα από τις συλλογές μου το δικό μου στυλ και να δώσω μια άλλη οπτική για το daywear με καλή ποιότητα υφασμάτων, σχεδίων και δουλειάς.

Πού θα σε δούμε να κυκλοφορείς στα Νότια;

Δύσκολη η απόφαση της εξόδου, μετά από σκέψη, όπου περνάω καλά με την παρέα μου.