ΜΟΔΑ

Τα 5 μαγαζιά με second hand/vintage ρούχα που πρέπει να ξέρεις

Vintage ρούχα και second hand επιλογές: Νέα μόδα ή τρόπος ζωής; Μέσα από τη νέα της στήλη μόδας, η fashion influencer Γωγώ Φαρμάκη παρουσιάζει μια διαφορετική, εκ των έσω ματιά στο χώρο της Mόδας.

Η αλήθεια είναι πως ήμουν λίγο μπερδεμένη με όλη αυτή τη φιλοσοφία που επικρατεί γύρω από τα second hand και vintage ρούχα. Πού τα βρίσκουμε; Πόσο κοστίζουν; Είναι καλής ποιότητας;

Κι όμως! Μπορείς να βρεις πολύ όμορφα και ξεχωριστά κομμάτια. Σίγουρα θέλει ψάξιμο, σίγουρα θέλει υπομονή, όμως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Για να μην ψάχνεσαι, συγκέντρωσα εδώ πέντε μαγαζιά με second hand /vintage ρούχα και παπούτσια, όπου σίγουρα θα ανακαλύψεις πολλούς κρυμμένους θησαυρούς.

-Το yesterday’s bread  είναι το παλαιότερο Κατάστημα  στα Εξάρχεια  (Καλλιδρομίου 87-89) και κρύβει μέσα θησαυρούς σε παπούτσια, ρούχα αλλά και αξεσουάρ, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από αγορές του Παρισιού και του Άμστερνταμ. Μεγάλη ποικιλία από all star και vans παπούτσια.

https://www.instagram.com/p/BWKcZBogvoS/

-To Troc βρίσκεται Δημητρίου Σούτσου 39 στους Αμπελόκηπους και είναι αυτό που λέμε μαγαζί – ανάμνηση. Αν και δεν είμαι φαν των καπέλων σε αυτό το μαγαζί δοκίμασα αρκετά! Η ποικιλία σε ρούχα είναι τεράστια αλλά αυτό μου που άρεσε είναι ότι βρίσκεις εξαιρετικά διακοσμητικά. Αν τώρα έχεις πολλά ρούχα και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, το Troc σου δίνει έπειτα από συνεννόηση με το κατάστημα τη δυνατότητα να πουλήσεις τα ρούχα σου ή να τα ανταλλάξεις με κάποιο προϊόν από το κατάστημά τους.

https://www.instagram.com/p/Bx9-BBLoFd8/

-Αγαπημένο μου μαγαζί μεταχειρισμένων επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ είναι το Bohbo στην Ιπποκράτους 40 . Εκτός  από ρούχα και αξεσουάρ μπορείς να βρεις κοσμήματα, τσάντες αλλά και παπούτσια που θα σου κλέψουν την καρδιά. Ναι, σίγουρα το budget ανεβαίνει λίγο σε αυτό το μαγαζί, όμως όλα είναι θέμα επιλογών και εδώ έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα επώνυμο κομμάτι σε αρκετά χαμηλή τιμή! Επίσης  σου δίνει τη δυνατότητα να πουλήσεις προϊόντα που δεν φοράς (πάντα σε συνεννόηση  με το κατάστημα).

https://www.instagram.com/p/B8v8okgJJFP/

-Στο kilo shop (Ερμού 120, Μοναστηράκι) θα αγοράσεις…με το κιλό! Τώρα θα μου πεις «τι εννοείς με το κιλό;».  Ένα κιλό μπλουζάκια ή ένα κιλό τζιν ; Κι όμως, ναι! Αυτό εννοώ!!! Τα ρούχα χωρίζονται σε ομάδες, ζυγίζονται και αυτό είναι όλο, πληρώνεις το αντίτιμο με βάση το βάρος.

https://www.instagram.com/p/B7bjlMmFx18/

-Γουαδελούπη ( Πρωτογένους 11 Ψυρρή). Ένας καλαίσθητος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, με φοβερές επιλογές ρούχων για άντρες και γυναίκες. Και επειδή οι επιλογές για τους άντρες είναι λιγότερες, αξίζει να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο μαγαζί γιατί σίγουρα δεν θα φύγετε με άδεια χέρια.

https://www.instagram.com/p/BNod_IfD8qP/

Καλά ψώνια λοιπόν!