ΜΟΔΑ

Η Χρύσα Οικονομοπούλου του Fashionism, του Gagarin και του Barrett

Μαθήματα στυλ από τις καλύτερες. Η Χρύσα Οικονομοπούλου μέσα απ’ το Fashionism σου δείχνει πως μπορείς να είσαι η πιο cool fashion blogger στην χώρα σου. Βοηθάει λίγο και το Gagarin αλλά ντάξει.

Η Χρύσα Οικονομοπούλου δεν είναι η τυπική blogger που θα σου έρθει στο μυαλό με το που ακούσεις τον όρο. Γιατί μέσα από το Fashionism δεν προτείνει κάθε μέρα κι από ένα outfit αλλά προτείνει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Της διασκέδασης, της στιγμής, του να αισθάνεσαι εσύ καλά μέσα στο ίδιο σου το σώμα.

Κάποια στιγμή η ίδια είχε δηλώσει πως, «Δεν είμαι φασιονίστα, καλέ, είμαι μπλόγκερ. Και για να σε προλάβω, δεν είμαι σε καμία περίπτωση fashion icon. Ξέρω, όμως, πολλές που είναι. Αλλά, είμαι “διαβαστερή”. Μου αρέσει να διαβάζω. Ειδικά, όταν τα θέματα έχουν να κάνουν με τη μόδα. Το 2010 αποφάσισα να ανοίξω το fashionism, ένα σάητ σχετικό με τη μόδα, το οποίο βασίζεται στο αιχμηρό, σαρκαστικό και αστείο κείμενό του. Τέτοια κείμενα μου αρέσουν». Κι εμάς Χρύσα μου, κι εμάς.

(Φωτογραφία: Θοδωρής Μάρκου)

Από το 2010 λοιπόν, μέχρι και σήμερα η Χρύσα Οικονομοπούλου είναι μαμά του Fashionism. Επίσης, είναι και η μαμά της Έμιλυ, μιας αξιολάτρευτης μικρής που έχει κατακτήσει τον λογαριασμό στο Instagram της μαμάς της. Εκτός από αυτά τα δύο όμως, η Χρύσα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας στο Gagarin (ξέρεις, αυτό που τόσο καιρό χτίζεις ενώ χτυπιέσαι στις απροκάλυπτα φανταστικές του μπάντες), αλλά είναι και συνδημιουργός του Barrett (ξέρεις, αυτό που πίνεις επτά ποτά το βράδυ γιατί δεν σε αφήνει να φύγεις, φλερτάρεις ασύστολα γιατί απλά στο βγάζει το μαγαζί και ακούς μουσικάρες).

«H μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μόδα. Ό,τι μου αρέσει στην μόδα, έχει αναφορές από τη μουσική. Το ντύσιμο του Τζαγκερ, τα κοστούμια των Μπιτλς, το στούντιο 54, ο Robert Plant στα ‘70s, ο Johnny Cash και το western ντυσιμό του.»

Γιατί να την ακολουθήσεις: Γιατί όλα αυτά που σου έλεγα παραπάνω δεν τα έλεγα για να τ’ ακούσει ο τοίχος αλλά για να στηρίξω την επιλογή της blogger για αυτή την εβδομάδα. Γιατί δεν μοιάζει με καμία και μεταξύ μας, πιστεύω ότι δεν θα ήθελε να μοιάζει και με καμία εκεί εξώ. Εκτός αν είναι κάποια που γουστάρει πολύ. Αλλά επειδή εγώ δεν θα μάθω (και λογικά ούτε κι εσύ) ας αρκεστούμε στο γιατί είναι η Χρύσα του Gagarin, του Fashionism και του Barrett.

Το Instagram post που κόλλησα: Για το ροζ βελούδο, τη χρυσή κουρτίνα και τους Chickn.

 

Have the last of the smokes and Chickn #chicknism

A photo posted by some_chrs (@some_chrs) on

Το ρούχο που θα ήθελα να έχω στη ντουλάπα μου: Και το τοπ και την ρόμπα. Αυτά από εμένα.

Εκείνο που δεν ήξερες για την Χρύσα: Έχει ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό στην γλωσσολογία.

(Κεντρική φωτογραφία: Χρήστος Σαρρής)