INTERVIEWS

Η Ντορίνα Σάββα σχεδιάζει τα ρούχα που χρειάζεται η ντουλάπα κάθε γυναίκας

Μπορεί να μην είναι γέννημα, είναι όμως θρέμμα νότια. Ακόμα ένας λόγος για να λατρεύουμε τα ρούχα της, που δίνουν μια νέα, εντυπωσιακή διάσταση στο διαχρονικό μίνιμαλ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Βούλα, όπου μένει τα τελευταία 30 χρόνια. Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, αλλά από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήταν μέσα στη Μόδα, καθώς οι γονείς της είχαν -και έχουν ακόμα- εταιρεία ρούχων. Περνώντας μια ζωή ανάμεσα σε πατρόν και υφάσματα, η Ντορίνα Σάββα ήταν σχεδόν καταδικασμένη να ασχοληθεί με τη Μόδα.

Ευτυχώς για εμάς, που έχουμε κολλήσει με τα κομμάτια των συλλογών της.

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μόδα και πώς μπήκε στη ζωή σου το σχέδιο;
Από τη μέρα που τελείωσα το σχολείο, μπήκα στην δουλειά και παρέμεινα εκεί για έναν χρόνο πριν τις σπουδές μου. Αργότερα άρχισα τη σχολή και παράλληλα δούλευα είτε στα καταστήματα λιανικής που διαθέταμε, είτε στην εταιρεία. Ενεργά ξεκίνησα με το που τελείωσα τη σχολή και σιγά σιγά άρχισα να βγάζω τη δική μου συλλογή. Τα NOTALONE ήταν η πρώτη μου απόπειρα και μπορώ να πω πως ήταν πετυχημένη. Η περίοδος που άρχισα τα NOTALONE ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη της ζωής μου.

 

Πώς καταφέρνει μια κοπέλα να στήσει το δικό της brand ρούχων; Τι δυσκολίες κρύβει αυτό το εγχείρημα;
Η αλήθεια είναι πως το να στήσεις ένα brand δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει γερές βάσεις και -στην εποχή που ζούμε- γερό στομάχι. Δεν αρκεί το ταλέντο ή το προσωπικό γούστο, πρέπει να είσαι μέσα στο κλίμα της εποχής και να είσαι και εμπορικός για να μπορέσεις να επιβιώσεις. Αναγκάζεσαι να κάνεις παράλληλα δουλειές πολλών ανθρώπων μαζί, να ασχολείσαι με τα social, να είσαι πάντα παρούσα στους πελάτες σου, να κάνεις σωστές επιλογές πρώτων υλών, να είσαι γρήγορος, αγαπητός… μέσα σε όλα. Αλλά πάνω από όλα να το κάνεις με αγάπη.

Τι γίνεται με την πανδημία; Η Μόδα είναι κι αυτή θύμα της;
Η πανδημία ήταν καταστροφική και εξακολουθεί να είναι για όλους τους κλάδους. Η μόδα σε μια τέτοια περίοδο κρίσης και πανικού έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εκεί είναι λοιπόν που πρέπει ο καθένας μας να κάνει τη διαφορά και να προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τα πλαίσια της εποχής.

Ποιες είναι οι τάσεις φέτος;
Εγώ φέτος παίζω σε μια πιο minimal τάση. Λιτά σχέδια και χρώματα. Ευκολοφόρετα ρούχα, που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της μέρας.

Ποιο είναι το κομμάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσει μια γυναίκα για τη νέα σεζόν;
Νομίζω ότι το κομμάτι που πρέπει να αγοράσει μια γυναίκα φέτος είναι το μαύρο blazer, loose σακάκι. Είναι must.

Μίλησέ μας για τη νέα σου συλλογή.
Η νέα μου συλλογή δημιουργήθηκε σε μια πολύ μεταβατική φάση της ζωής μου. Μπορώ να πω και δύσκολη. Κάποιες φορές στη ζωή μας περνάμε δυσκολίες που όμως μας κάνουν πιο δυνατούς ακόμα και όταν εμείς οι ίδιοι δεν το πιστεύουμε. Μετά λοιπόν από μια πάρα πολύ δύσκολη τριετία, γεμάτη επαγγελματικές εμπειρίες, πατάς στα πόδια σου και λες “Θα τα καταφέρω. Όχι μόνο γιατί μπορώ, αλλά γιατί θέλω!”. Αυτό που περιλαμβάνει η συλλογή μου λοιπόν είναι μια minimal σειρά ρούχων, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και πάθος.

Τι σημαίνει για εσένα στυλ; Θεωρείς ότι είναι κάτι έμφυτο ή κάτι που αποκτάται;
Για μένα όλες οι γυναίκες έχουν το δικό τους προσωπικό στυλ και αυτό είναι σεβαστό. Όταν μια γυναίκα αγαπάει τον εαυτό της, έχει αυτοπεποίθηση και είναι ευτυχισμένη,  ό,τι και να φορέσει θα είναι πάντα όμορφη και εντυπωσιακή.

Είναι δηλαδή εύκολο να είναι μία γυναίκα κάθε μέρα καλοντυμένη;
Νομίζω πως είναι εύκολο για μια γυναίκα να είναι καλοντυμένη. Εξαρτάται πάντα από τις υποχρεώσεις που έχει σε καθημερινή βάση, δουλειά, παιδιά, σπίτι. Αλλά και να μην είναι κάθε μέρα καλοντυμένη, την καταλαβαίνουμε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από τη φετινή σου συλλογή;
Το αγαπημένο μου κομμάτι… Δεν είναι ένα. Αυτό που ίσως ξεχωρίζω όμως είναι το σακάκι που προανέφερα, το οποίο μπορείς να φορέσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, αλλά και το μαύρο φόρεμα με τα φουσκωτά μανίκια το οποίο αγαπώ.

Πού μπορούμε να βρούμε τα ρούχα σου;
Τα ρούχα μου μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να μου στείλετε inbox στο facebook ή το Instagram!