ΜΟΔΑ

Κλιάφας Δημήτρης: Επιτέλους ένας άνδρας Blogger

Ο Δημήτρης Κλιάφας δεν ξεκίνησε για να γίνει Blogger, αλλά ξεκίνησε για να «ικανοποιήσει ένα tribe με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις, για να αποτελέσει το hub των Sneaker Boutiques προς το κοινό και να ενημερώνει ανελλιπώς το διαρκώς αυξανόμενο σε μέγεθος, Sneaker community στην Ελλάδα.» Αυτή είναι η ενδιαφέρουσα φιλοσοφία του πρώτου ελληνικού Blog για Sneakers & Streetwear από άνδρα. Ο λόγος για το overhype.gr.

Οι άνδρες Bloggers στην Ελλάδα είναι ομολογουμένως λίγοι.  Και για να πούμε την αλήθεια, η αγορά της μόδας για τις γυναίκες προσφέρεται πολύ περισσότερο συγκριτικά με την αντίστοιχη των ανδρών. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για ένα αξεσουάρ UNISEX ενδιαφέροντος;

Ο Δημήτρης Κλιάφας δεν ξεκίνησε για να γίνει Blogger, αλλά ξεκίνησε για να «ικανοποιήσει ένα tribe με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις, για να αποτελέσει το hub των Sneaker Boutiques προς το κοινό και να ενημερώνει ανελλιπώς το διαρκώς αυξανόμενο σε μέγεθος, Sneaker community στην Ελλάδα.» Αυτή είναι η ενδιαφέρουσα φιλοσοφία του πρώτου ελληνικού Blog για Sneakers & Streetwear από άνδρα. Ο λόγος για το overhype.gr.

Το OVERHYPE ως πηγή έμπνευσης

To overhype.gr μετράει μόλις πέντε μήνες on air και συστήνεται ως ένα μέσο ενημέρωσης, συνύπαρξης, έκφρασης και δημιουργίας. Σε αυτό θα διαβάσεις για sneaker updates, hardcore streetwear τάσεις, hip hop, skateboard, BMX, tattoo & graffiti addicts καταστάσεις.

Δημιουργήθηκε για να ενημερώνει sneaker lovers και sneakerheads για νέα λανσαρίσματα και ημερομηνίες τους, σε ποια ελληνικά sneaker stores θα είναι διαθέσιμα ή που θα βρει το sneaker ή ρούχο που ψάχνει και ποια είναι τα κατάλληλα καταστήματα για το συγκεκριμένο κοινό. Το συγκεκριμένο Blog είναι μία πηγή έμπνευσης για το χώρο της εναλλακτικής- αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι- μόδας ενώ του αρέσει και να εμπνέεται από τη συμμετοχή του ίδιου του κοινού του που από την αρχή το στηρίζει με ενθουσιώδη tags, mentions και stories. 

Δίνεται έμφαση στο να πλασάρονται τα νέα του χώρου στο community κι όχι στην απλή αναπαραγωγή ενός δελτίου τύπου. «Θέλω να μεταφέρω στην «παρέα» εγώ κάτι κι όχι η εκάστοτε εταιρεία ή brand.» Σε αυτή την λογική, στο περιεχόμενο θα βρείτε videos + pics με hip hop, δουλειές από tattoo & graffiti artists, BMXάδες & skaters, retro video games, polls για ανάλογα ζητήματα.

Μάλιστα έπειτα από απαίτηση των μελών του community, εδώ και λίγες ημέρες στο blog προστέθηκε και η ενότητα #GetOverhyped  με διαθέσιμο προς πώληση merch που περιλαμβάνει Tshirt, Hoodie,  Socks, Sneaker Care προϊόντα και ιδιαίτερα αξεσουάρ για Sneakerheads & Sneaker Lovers.

Δυο λόγια ΑΠΟ και για τον Δημήτρη

«Θα ήθελα να επισημάνω πως η φιλοδοξία μου δεν είναι να γίνω ακόμα ένα blog. Σίγουρα έχω πολλά να μοιραστώ με τον έξω κόσμο, αλλά προτιμώ το community του OVERHYPE να οδηγεί την κούρσα και να αποφασίζει το ίδιο τι είναι ενδιαφέρον και τι όχι. Έχουμε δημιουργήσει κάτι πολύ δυνατό και ο δεσμός με το κοινό γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός. Το user generated content είναι άπειρο, θα το διαπιστώσετε βλέποντας τον λογαριασμό στο Instagram. Είναι μοναδικό συναίσθημα εάν σκεφτείς πως όλα αυτά τα παιδιά τη στιγμή δημιουργίας μιας φωτογραφίας με sneakers τους ή ρούχα τους, σπίτι τους, στο δρόμο, στο στέκι τους, η σκέψη τους είναι στο OVERHYPE το οποίο κάνουν tag.»

Στόχος του OVERHYPE Blogger είναι να δημιουργήσει μία παρέα που όλοι θα μιλούν την ίδια γλώσσα, θα εκφράζονται ελεύθερα, θα ρωτούν, θα μαθαίνουν, θα μεταβιβάζουν πληροφορίες για τα αγαπημένα τους sneakers. «Δημιουργούμε, συμμετέχουμε και μεγαλώνουμε ολοένα και περισσότερο τη «φυλή» μας.»

Ο Δημήτρης έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τη μόδα και τον αθλητισμό (ως παίκτης basketball), τη μουσική (σαν γνήσιο παιδί των 90s έχει ζήσει τον παροξυσμό της  νυχτερινής ζωής του millennium) και το marketing αφού υπήρξε στέλεχος στο χώρο των αθλητικών ειδών, της εκπαίδευσης, του φαρμακευτικού κλάδου και των καλλυντικών.

«Μετά λοιπόν από όλα αυτά, μπορώ πλέον να πω με σιγουριά πως ένα από τα πράγματα που έχει μείνει σταθερό κι αναλλοίωτο αυτά τα χρόνια είναι η τρέλα μου για τα sneakers.» Και τον πιστεύουμε.

Πως προέκυψε η ιδέα για το OVERHYPE

«H ιδέα για τη δημιουργία ενός ψηφιακού venue για όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος με μένα– τα sneakers και την κουλτούρα γύρω από αυτά– έκανε την πρώτη της εμφάνιση πριν 3 χρόνια περίπου όσο σχεδίαζα ένα άλλο project, αυτό ενός sneaker store. Κάτι μου έλεγε λοιπόν μέσα μου πως η sneaker κοινότητα είναι τεράστια για να χωρέσει στα στενά όρια ενός καταστήματος και πως έλειπαν πολλά κομμάτια από το puzzle.

Το “sneaker culture” περιλαμβάνει τη συμπεριφορά και τα standards της κάθε κοινωνίας, τέχνες, κατορθώματα των ανθρώπων, αθλήματα, μουσική, γράμματα, κοινωνική μάθηση. Η κουλτούρα θυμίζω είναι θεμελιώδης αρχή στην ανθρωπολογία. Ως συλλέκτης sneaker, μού έλειπε το να είμαι μέλος σ’ ένα community όπου επιτέλους αυτό το sneakers tribe θα μπορούσε να μιλήσει στην ίδια γλώσσα». Και κάπως έτσι ξεκίνησε το Instagram blog.

Sneakers αναμνήσεις

«Από πολύ πιτσιρικάς, παρακαλούσα την αεροσυνοδό θεία μου να μου φέρνει Jordans από τα υπερατλαντικά της ταξίδια. Μπασκετικός φούλ γαρ. Απίστευτες οικονομίες από χαρτζιλίκια μήπως πείσω τη μάνα να τσοντάρει για κανά καλό παπουτσάκι (από το πάνω ράφι πάντα). Ό, τι φορούσε ο Jordan, ο Pippen, o Barkley, ο Kemp ή ο Κοbe πιο μετά. Για να αναφερθώ στο εφηβικό τραύμα, τη μία να παίζω αντίπαλος με τον Πέττα και την άλλη εβδομάδα ο τελευταίος να μαρκάρει τον Jordan στο Mc Donalds Open.»

Το OVERHYPE μπορεί να σε πάει από basketball σε running (πόσα σημερινά sneakers είναι revival μοντέλων τα οποία κατέβηκαν δρομείς σε Ολυμπιάδες ξέρεις;) , σε skateboarding, σε graffiti, σε tattoo artists, σε hip hop, σε Punk rock…

FOLLOW #OVERHYPE  | Join the Sneaker GanG

YOUTUBE    Facebook Page

www.overhype.gr

Φωτογραφίες: Πάνος Γεωργίου, Νίκος Ορδόλης, Γιάννης Κουτσοποδιώτης