ΜΟΔΑ

Μαυρομμάτης lingerie, η όαση των σουτιέν σε μεγάλα μεγέθη

Το 70% των γυναικών φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Αυτή η φράση ήταν από τις πρώτες που άκουσα από την Ελεονώρα και Ιωάννα Μαυρομμάτη στην επίσκεψή μου στο κατάστημα επί της οδού Α. Μεταξά 11 στη Γλυφάδα που εξειδικεύεται στα μεγάλα μεγέθη σουτιέν αλλά «προικίζει» συνολικά  με εσώρουχα κάθε μεγέθους γυναίκες αλλά και άντρες από τη δεκαετία του ’80. 

Αν συγκαταλέγεσαι κι εσύ σ’ εκείνες που επιμένουν πως «εννοείται και γνωρίζουν πολύ καλά τι νούμερο σουτιέν φοράνε», μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Μια μέτρηση από τις αδερφές Μαυρομμάτη και το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος, και μια απλή δοκιμή του ιδανικού (νούμερου) σουτιέν, θα σε κάνει σίγουρα να αναθεωρήσεις και να συνειδητοποιήσεις πόσο ακριβά πληρώνεις, τελικά, ένα φτηνό σουτιέν. Γιατί εκεί δεν θα βρεις μόνο τα κλασικά μεγέθη. Ο Μαυρομμάτης σε συνεργασία με την εταιρεία Prima Donna εξειδικεύεται στα μεγάλα νούμερα σουτιέν και μαγιώ, από B ως J Cup, No 65-110. 

«Το σωστό σουτιέν δεν πρέπει να το αισθάνεσαι καν» μου λέει η Ελεονώρα και αρχίσω να αμφιταλαντεύομαι στην καρέκλα μου. Μάλλον ούτε εγώ γνωρίζω το νούμερό μου τελικά (ελπίζω τουλάχιστον το σωστό να είναι προς τα πάνω). «Το λάθος νούμερο μπορεί να προκαλέσει αυχενικό, πονοκεφάλους αλλά και κύστες όταν η μπανέλα πατάει στους αδένες του στήθους». 


Η οικογένεια Μαυρομμάτη φλερτάρει με τον κόσμο του εμπορίου από γενιά σε γενιά από το 1900. «Οι γονείς μας, άνοιξαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ένα μαγαζί στη Γλυφάδα με τουριστικά είδη και το ’80 έκαναν τη στροφή στο εσώρουχο και την πιτζάμα. Εδώ και 37 χρόνια περίπου εξειδικευόμαστε στα μεγάλα μεγέθη και έχουμε  αποκλειστικότητα στη Γλυφάδα την εταιρεία Prima Donna, που και αυτή ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση. Φτιάχνει εδώ και 150 χρόνια σουτιέν, με αντιαλλεργικά υφάσματα, με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με γνώμονα τη καλή εφαρμογή και την ύψιστη ποιότητα και έχει πάνω από 70 μεγέθη».

Φαντάσου πως ένα σουτιέν Prima Donna αποτελείται από 45 κομμάτια, ενώ ένα κοινό σουτιέν από 15. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις για τι εφαρμογή μιλάμε. Έχει και μεγάλη ποικιλία σε μαγιό, βασισμένα πάνω στην ίδια τεχνογνωσία των σουτιέν. Πάντως η Prima Donna αποτελεί σίγουρα μια ωδή στις καμπύλες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο κατάστημα Μαυρομμάτης ήταν πως οι κούκλες της εταιρείας δεν ήταν οι συνηθισμένες, αλλά κούκλες σαν πραγματικές γυναίκες, με αληθινές καμπύλες. 


Ο Χάρης και η Έφη Μαυρομμάτη μεγάλωσαν τα παιδιά τους (σχεδόν κυριολεκτικά) μέσα σ’ αυτό το μαγαζί. Εκεί έπαιζαν και διάβαζαν τ’ απογεύματα η Ιωάννα και η Ελεονώρα. Και αυτό γιατί ήθελαν πάντα να βρίσκεται κάποιος από την οικογένεια στο κατάστημα, να έχει προσωπική επαφή με τον πελάτη. Μια συνήθεια που ξεκίνησαν οι γονείς και συνεχίζουν και οι κόρες, «τα Μαυρομματάκια», όπως τις φωνάζουν χαϊδευτικά οι συνεργάτες τους στις εκθέσεις εσωρούχων τις οποίες επισκέπτονται δύο φορές το χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  


«Αυτό που μας έλεγε πάντα ο πατέρας μας είναι να αγαπάμε τη δουλειά μας και ποτέ να μην κοροϊδεύουμε τον πελάτη. Έχουμε πελάτες από το εξωτερικό που ενώ βρίσκουν και στις χώρες τους τις εταιρείες που έχουμε, θέλουν να ψωνίσουν από εμάς, για να τους δώσουμε τις συμβουλές μας και γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικές σχέσεις με τους πελάτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τυφλά από γενιά σε γενιά. Έχουμε γιαγιάδες που ψώνιζαν από εμάς από τα νιάτα τους και τώρα ψωνίζουν οι εγγονές τους». Και όλο αυτό δικαιολογείται από το slogan του Μαυρομμάτη πως «η ποιότητα είναι τρόπος ζωής». 


Στο κατάστημα Μαυρομμάτης εκτός από εσώρουχα (καθημερινά, αθλητικά και sexy) σε όλα τα μεγέθη και νεανικά σχέδια, θα βρεις και καλσόν, πιτζάμες, νυχτικά, ρόμπες αλλά και μαγιό σε πολύ μοντέρνα σχέδια και με επιλογή mix and match. Θα βρεις επίσης ειδικό τμήμα θηλασμού και εσώρουχα εγκυμοσύνης. Αλλά και οι άντρες μπορούν να βρουν επώνυμα και μοδάτα εσώρουχα. 


Το σημαντικότερο όμως δεν είναι τι μπορείς να βρεις εκεί. Αλλά ποιους θα βρεις. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τα μαγαζιά. Μια κουβέντα με την Ιωάννα και την Ελεονώρα ήταν αρκετή για να καταλάβω πόσο πολύ αγαπούν αυτό που κάνουν και πως έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να αποδείξουν στις γυναίκες πόσο απελευθερωμένες μπορούν να νιώθουν φορώντας το (σωστό) σουτιέν. Γιατί «όταν κάποια πελάτισσα φεύγει ικανοποιημένη, εμείς νιώθουμε διπλή ικανοποίηση». Μια δοκιμή αρκεί για να σε κάνει φανατική, δέκα δευτερόλεπτα για να νιώσεις μοναδική. 

Info: Μαυρομμάτης, Δημάρχου Μεταξά Αγγέλου 11, Γλυφάδα, τηλ. 210-8947030, Facebook Page/ Instagram / Twitter