ΜΟΔΑ

Ονειροπολήσαμε στη Moonlight Boutique παρέα με την Μαίρη Ράμμου

Το Moonlight είναι η νέα Boutique της Γλυφάδας με σήμα κατατεθέν το σεληνόφως και την κοκκινομάλλα ιδιοκτήτριά της. 

Δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις την Μαίρη Ράμμου, την –(μόλις) εικοσιτριάχρονη- ιδιοκτήτρια της νέας boutique στη Γλυφάδα, ονόματι Moonlight. Είκοσι τρία τα χρόνια της και τρία τα φεγγάρια της, στη βιτρίνα της boutique της. Σε ένα σύμπαν φαντασίας η Μαίρη θα ήταν η Jessica Rabbit, στο πραγματικό σύμπαν είναι μια στιλάτη και όμορφη κοκκινομάλλα που αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. «Είχα μανία με τα ρούχα και το Instagram, οπότε σκέφτηκα γιατί να μην το κάνω επάγγελμα;». Και πολύ καλά έκανε.

Φωτογραφίες: Τόνια Φάντη 

Λίγο πριν αποφοιτήσει από τα Οικονομικά του Παντείου λοιπόν, η Μαίρη αποφάσισε να στήσει ένα μαγαζί γήινο και ζεστό με ρούχα που θα έβαζε η ίδια στη ντουλάπα της. Με λίγα λόγια είναι σαν να έχεις δωρεάν στυλίστρια που έχει επιλέξει πριν από σένα για σένα τις εμφανίσεις σου. Γιατί στη Moonlight Boutique θα βρεις από καθημερινά ως πολύ καλά σύνολα, γυαλιά, παπούτσια, κοσμήματα και αξεσουάρ, κοινώς ό,τι θέλει μια γυναίκα (που θέλει να ξεχωρίζει, θα προσθέσω εγώ). «Κατά βάση όλα είναι από Έλληνες σχεδιαστές, πάω στα showroom τους και διαλέγω ό, τι αρέσει σε μένα, για να το προωθήσω εγώ πρωτίστως, γι’ αυτό δεν μπορώ να σου πω ποια είναι τα αγαπημένα μου κομμάτια».

Μια ματιά στο Instagram της Μαίρης θα σε κάνει σίγουρα να θες να ταξιδέψεις με στιλ και πιθανότατα (μάλλον σίγουρα) και να ψωνίσεις, αφού πολλές πελάτισσες της Μαίρης από επαρχία, που δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την boutique της, παραγγέλνουν από το Instagram της. Έχουν αυτό το «Je ne sais quoi» που λένε και οι Γάλλοι τα ρούχα που επιλέγει η Μαίρη. «Δεν είμαι του στημένου. Ό,τι μου αρέσει το φοράω».

«Δυστυχώς στα περισσότερα καταστήματα δεν υπάρχουν Έλληνες σχεδιαστές, αν και θα ‘πρεπε. Παρότι είναι πιο εύκολο να βρεις εισαγωγείς, επέλεξα Έλληνες γιατί είναι πιο κοντά σε μένα, γιατί αγαπάω την Ελλάδα κι έχω δει τη δουλειά των Ελλήνων σχεδιαστών κι είναι πάρα πολύ καλή πλέον. Τα υφάσματά τους, οι ραφές τους, το στιλ των ρούχων τους και πρέπει ο κόσμος να τους μάθει. Όταν πρωτοάνοιξα και είχαν μπει κάποιοι πελάτες με ρωτούσαν αν τα ρούχα είναι Γαλλικά ή Ιταλικά κι όταν τους έλεγα πως είναι από Έλληνες σχεδιαστές, παραξενεύονταν πώς οι Έλληνες έχουν κάνει τέτοια πρόοδο. Γιατί πραγματικά η δουλειά τους είναι εξαιρετική».

Δεν είναι μόνο τα ρούχα όμως που σε κάνουν να θες να μείνεις αρκετή ώρα σ΄ αυτή τη boutique, είναι και το ambiance. Έντονα ξύλινα στοιχεία παντρεύονται με σκοινιά και το αποτέλεσμα παραπέμπει σε καλοκαίρι. Το στοιχείο μας δηλαδή εδώ στο Νότο. Πώς να μην αγαπήσουμε τη Moonlight Boutique;

«Τη διακόσμηση τη σκέφτηκα εγώ. Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί που να είναι all time. Το ξύλο δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και ήθελα επίσης να είναι ένα μαγαζί φωτεινό, όχι μαύρο. Να μπαίνει ο άλλος μέσα και να χαίρεται, να το νιώθει πως είναι ο φυσικός του χώρος και το έχω πετύχει γιατί όλοι αυτό μου λένε, πως νιώθουν πολύ όμορφα. Είμαι επίσης και πολύ του καλοκαιριού, μου αρέσουν τα ξύλα, τα πανιά, τα σκοινιά, οπότε με βοήθησε και μια φίλη μου και τα φτιάξαμε όλα μόνες μας. Από τα φώτα μέχρι και τις κρεμάστρες είναι όλα χειροποίητα από εμάς. Έπεσε πολύ ψάξιμο στο Instagram και το Pinterest».

«Αυτό που θα ήθελα αρχικά είναι να δω πως πάει πολύ καλά, πως το έχει αγαπήσει ο κόσμος, ότι το έχει κάνει δικό του, του αρέσουν τα ρούχα, ο χώρος, τα πάντα. Αργότερα θα ήθελα να ανοίξω ένα μαγαζί σε κάποιο νησί αλλά όχι κοσμικό».

Όταν δεν είναι στη Moonlight Boutique η Μαίρη επιδίδεται στο Pole Dancing, το οποίο αγαπά πολύ (και κάνει εξαιρετικά) και ταξιδεύει. Τόλμησα να τη ρωτήσω αν σκέφτεται να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της. «Το κόκκινο μαλλί δεν το αλλάζω, το έχω 7 χρόνια και είναι το σήμα κατατεθέν μου, όλοι με έχουν μάθει ως η κοκκινομάλλα της Γλυφάδας». Αυτή η κοκκινομάλλα που θέλει όποια μπει στην boutique της να φύγει χαρούμενη! 

Moonlight Boutique: Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ. 21 0898 3338