ΜΟΔΑ

Όσοι αγαπούν τα sneakers ήταν εκεί

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στη Γλυφαδιώτικη Blender Gallery, η επιστροφή του EQT των adidas originals γιορτάστηκε όπως ακριβώς της αξίζει, σε ένα launch party που δεν θύμιζε κανένα άλλο. 

Δέκα μέρες μετά το επίσημο λανσάρισμα στην Ελλάδα της νέας γενιάς ενός μοντέλου που έγινε κλασικό (από την πρώτη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε, λίγους μήνες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου), ήρθε το launch party για να επιβεβαιώσει ότι η ιστορία είναι όντως καταδικασμένη να επαναλαμβάνεται. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα που θα έβγαζε οποιοσδήποτε βιώνε το συγκεκριμένο «only the essentials» event. Ξεκινώντας από τον ειδικό ‘ανιχνευτή’ στην είσοδο, που εξασφάλιζε ότι όλοι έμπαιναν από την αρχή στην ουσία της όλης ιστορίας, το ότι τίποτα περιττό δεν είναι αποδεκτό. 

Αυτό δηλαδή που έκαναν -ενάντια σε κάθε τάση, έρευνα marketing και μόδα της εποχής- οι ριψοκίνδυνοι σχεδιαστές της adidas το 1991, φτιάχνοντας από το μηδέν ένα παπούτσι που θα απαντούσε αποκλειστικά στις τεχνικές ανάγκες των αθλητών (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι το  EQT είναι  συντομογραφία του Equipment-βλέπε εξοπλισμός). 

Και συνεχίζοντας με έναν εσωτερικό χώρο που επίσης είχε μόνο τα απαραίτητα για να περάσεις καλά. Όπως εξαιρετική μουσική (της ομάδας του PIXI, με τους Rovis Bros, Alceen &Trixx που ήταν στα deck), clean γραφικά, φωτεινές επιφάνειες, εντυπωσιακά πράσινα lasers και τους πιο φανατικούς sneaker heads και streetwear lovers της πόλης. 

Εκείνους δηλαδή που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, το ανανεωμένο EQT Bask ADV, που αποτελεί το γενναίο επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του EQT καθώς τιμά μεν την «only the essentials» κληρονομιά του, αλλά και ταυτόχρονα την ‘αψηφά’ αφού έρχεται με ξεχωριστό design και νέους, τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς. 

Ένα νέο EQT που μπορούσες να απαθανατίσεις βυθισμένος στην αίσθηση του άπειρου στο Infinity Room που έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Ένα νέο EQT τη λαμπρή ιστορία του οποιου, από τη γέννηση του στις αρχές των 90s’ μέχρι και σήμερα, μπορούσες να μάθεις στο heritage room που ήταν στημένο στο υπόγειο της Blender Gallery.

Ένα νέο EQT που μπορούσες να ξεκλειδώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θύμιζε αποδυτήρια.

Ένα νέο EQT που είναι προορισμένο να γίνει το πιο επιδραστικό κομμάτι του urban & street εξοπλισμού σου αυτή τη χρονιά. 

Γιατί οτιδήποτε αξίζει, συνεχίζει. Αλλαγμένο. Αλλά ίδιο. Νέο. Αλλά και παλιό ταυτόχρονα. Αρκεί, φυσικά, να μην εγκλωβιστεί στο παρελθόν του ξεχνώντας το βασικό του σκοπό. Να υπηρετεί τις ανάγκες του τώρα.   

Πού θα τα βρεις: 
Στο adidas Originals Store (Αθηναΐδος 5 & Καλαμιώτου, Αθήνα) & σε επιλεγμένα sneaker stores (Phat Soles, Dangerous Minds,Simple Caracteres, Retro23, Sneaker Cage, Sneaker10, Saint Soles, TheAthletes Foot). Και, φυσικά, στο www.adidas.gr