ΜΟΔΑ

Ρακέτες JOY: Στην Ηλιούπολη φτιάχνουν ρακέτες για την παραλία

Είναι καλοκαίρι. Και επειδή χωρίς ρακέτες, αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει από το σκηνικό, γνώρισε τις southmade ρακέτες JOY από τον Βασίλη Καλογεράκη για να «χαρείς» κι εσύ!

Η κατασκευή της ρακέτας δεν μπήκε τυχαία στη ζωή του Βασίλη Καλογεράκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκτός από το εργοστάσιο επιπλοποιίας που διατηρεί στα νότια προάστια -είναι δεύτερης γενιάς επιπλοποιός- φτιάχνει στο εργαστήριο του τις δικές του ρακέτες που θα τις βρεις από τις πιο κοσμικές μέχρι τις πιο απομακρυσμένες παραλίες.

Όλοι εμείς που γνωρίζουμε προσωπικά το Βασίλη ξέρουμε πως τον ελεύθερο χρόνο του παίζει ρακέτες -χειμώνα, καλοκαίρι- και αυτή η αγάπη του τον οδήγησε να φτιάχνει χειροποίητες ρακέτες. Ωστόσο, η κατασκευή μιας χειροποίητης ρακέτες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το χειμώνα ο Βασίλης κλείνεται με τις ώρες μέσα στο εργαστήριο του για να κατασκευάσει νέα πιο εξελιγμένα μοντέλα, αλλά και να ετοιμάσεις τις παραγγελίες για τα μαγαζιά που θα βρίσκονται οι ρακέτες Joy.

http://www.instagram.com/p/Ba_pUatgEO-/

 

«Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα». Αν και, όπως επισημαίνει ο Βασίλης, ο χαρακτηρισμός «επάγγελμα» δεν του αρέσει, καθώς προτιμά να μην σκέφτεται το εμπορικό κομμάτι και να διατηρεί το προϊόν όσο γίνεται πιο προσιτό στον τελικό καταναλωτή. «Κατά την προσωπική μου γνώμη και στάση ζωής, είναι απαραίτητο η σχέση τιμής και ποιότητας να είναι πάντοτε η καλύτερη, ειδικά την περίοδο αυτή που διανύουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που έχω κατά νου και αποτελεί γνώμονα τόσο στα έπιπλα όσο και στις ρακέτες που κατασκευάζουμε».

Ο Βασίλης μας λέει ότι έχει δημιουργήσει τέσσερα μοντέλα για ενδιάμεσους και προχωρημένους παίκτες και ένα για αρχάριους, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες, ενώ όλα αυτά τα μοντέλα κατασκευάζονται σε διάφορα βάρη εξυπηρετώντας τις ανάγκες και τον τρόπο παιχνιδιού του κάθε παίκτη. «Δεν υπάρχει κανόνας και γι’ αυτό σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τόσες επιλογές».

http://www.instagram.com/p/BkP3jVBAySI/

 

Πώς, όμως, πρέπει να φτιάχνεται μια ρακέτα για να είναι ανθεκτική στις αντίξοες συνθήκες της θάλασσας και να είναι ταυτόχρονα ελαφριά για τον παίκτη; «Στον τομέα των υλικών, η πρότερη και πολυετής γνώση της επεξεργασίας του ξύλου μας δίνει τη σιγουριά ότι τα υλικά που έχουμε επιλέξει είναι ανθεκτικά σε αντίξοες συνθήκες (ήλιος, θάλασσα, αλάτι) και έτσι μπορούν οι φίλοι των ρακετών JOY να αλλάζουν τη ρακέτα τους μόνο από επιλογή και όχι από ανάγκη»

http://www.instagram.com/p/4Ja3GHOvpv/

Γιατί JOY; Ο Βασίλης εξηγεί ότι «το όνομα JOY μου αρέσει πολύ γιατί σημαίνει χαρά και γι’ αυτό το διάλεξα. Μου αρέσει να χαμογελάω ανεξάρτητα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζω και να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα»! Σχετικά με τα σημεία πώλησης, ο νεαρός επιπλοποιός αναφέρει ότι «διατηρούμε συνεργασίες με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας σημεία αναφοράς για τις ρακέτες JOY, τα οποία αναφέρονται ιστοσελίδα μας. Από το ξεκίνημα τους οι ρακέτες βρέθηκαν στα ράφια πολύ γνωστού πολυκαταστήματος σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία»!

Οι ρακέτες JOY, όμως, πέρα από τα καταστήματα, είχαν βρεθεί πριν μερικά χρόνια και στο Rockwave Festival στην συναυλία των Black Keys! «Ήταν μεγάλη ικανοποίηση για εμάς η ανταπόκριση του κόσμου, οι οποίοι έρχονταν και έπαιρναν ρακέτες για δοκιμή και έπαιζαν μέσα στον συναυλιακό χώρο! Το σημαντικότερο ήταν ότι δημιουργήσαμε ένα ζωντανό γκάλοπ με τον κόσμο, με άμεση επαφή και βλέπαμε τις αντιδράσεις τους ενώ έπαιζαν. Πήραμε ιδιαίτερα θετικά σχόλια και είχαμε και κάποιες εποικοδομητικές παρατηρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ο κόσμος βρήκε τις ρακέτες μας ενδιαφέρουσες»!

http://www.instagram.com/p/ByxVwwDIxUS/

Τέλος, ο Βασίλης τοποθετείται στην «αιώνια διαμάχη» ανάμεσα σε όσους επιλέγουν την παραλία για να χαλαρώσουν και σε όσους επιθυμούν να παίξουν ρακέτες. «Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να οριοθετηθεί ένας χώρος με δίχτυ ώστε να μην ενοχλούνται με τα ‘αδέσποτα’ μπαλάκια οι υπόλοιποι λουόμενοι αλλά και να σηματοδοτείται το σημείο που θα παίζουν οι φίλοι της ρακέτας. Η φύση είναι για όλους και ο καθένας τη χαίρεται όπως κρίνει και προτιμά.. Αρκεί να σέβεται το διπλανό του, είτε αυτός επιλέγει να λιάζεται στην ξαπλώστρα ή να παίζει ρακέτα».

http://www.instagram.com/p/BJS3DwYAZA0/

 

Εντάξει, λοιπόν, Βασίλη. Μας έπεισες. Ερχόμαστε να αγοράσουμε μια JOY και να κάνουμε τις θαλασσινές εξορμήσεις μας (με σεβασμό στους υπόλοιπους λουόμενους, εννοείται)!

Τις ρακέτες JOY θα τις βρείτε στην επίσημη σελίδα τους και στη σελίδα τους στο Facebook