ΜΟΔΑ

Τα Jour είναι ό,τι ακριβώς έλειπε από το ντύσιμό σου

Less is more, όμως όταν βλέπεις τα κοσμήματα της Jour μάλλον το more θα είναι η μόνη επιλογή σου. 

Τα κοσμήματα της Jour τα βλέπεις παντού. Μπορεί να μην τα αναγνωρίζεις αμέσως, αλλά είναι εκείνα που σου τραβούν την προσοχή. Μικρά και διακριτικά. Απλά και καθημερινά. Είναι όλα εκείνα που αγοράζεις γιατί απλώς φαντάστηκες τον εαυτό σου να το φοράει όλη μέρα, κάθε μέρα. 

Η Κατερίνα Ζουρίδη, είναι το κορίτσι πίσω από σχεδόν όλη την επιχείρηση Jour. Είναι εκείνη που διαχειρίζεται τα social media της οικογενειακής τους επιχείρησης αλλά και σχεδιάζει κοσμήματα καταφέρνοντας να συνδυάζει τα δύο αντικείμενα που αγαπά αλλά και έχει σπουδάσει. “Από το 1999 που ξεκινήσαμε το Jour αυτό που προσπαθούμε να χαρακτηρίζουν τα κοσμήματα μας είναι η άριστη ποιότητα , η διαχρονικότητα αλλά και να είναι προσιτά οικονομικά. Θεωρώ ότι είναι τρια απαραίτητα στοιχεία για μια επιχείρηση η οποία θέλει να αντέξει στον χρόνο αλλά και στην εποχή που διανύουμε. “

 Ξεκίνησε την σχεδίαση κοσμημάτων πριν 4 χρόνια “όταν άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με το Jour αν και το πρώτο μου κόσμημα το σχεδίασα/κατασκεύασα στην ηλικία των 8 με την βοήθεια του πατέρα μου” ενώ το κόσμημα που μπορεί να θεωρηθεί ως best seller είναι το “Disc Pendant ” το οποίο με την χάραξη μονογράμματος αποκτά μοναδικότητα αλλά και συναισθηματική αξία για κάθε γυναίκα που το έχει. Κι όσο κι αν δεν υπάρχει όρεξη από τις γυναίκες να ξοδέψουν χρήματα αυτόν τον καιρό η Κατερίνα μας εξηγεί πως “Πλέον η μόδα έχει αλλάξει νοοτροπία. Μια γυναίκα για να είναι καλοντυμένη δεν χρειάζεται να ξοδέψει υπέρογκα ποσά για ένα brand αλλά να επενδύσει σε ποιοτικά κομμάτια τα οποία κατόπιν έρευνα αγοράς συνειδητοποιεί ότι δεν είναι απαραίτητα και ακριβά. Οπότε νομίζω ότι παρόλη την δυσκολία της εποχής η όρεξη για shopping δεν έχει χαθεί.”

“Το χαρακτηριστικό των σχεδίων μου (ακολουθούν την τάση της εποχής αλλά πάντα με τον δικό μου χαρακτήρα και την δική μου αισθητική) και η σχέση τιμής-ποιότητας (υψηλή ποιότητα κατασκευής σε προσιτή τιμή) είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Jour να διαφέρει.” μου είπε η Κατερίνα καθώς έγω έβλεπα μερικά από τα κομμάτια που έχει φτιάξει. Βλέπεις, ένα από τα μεγαλύτερα ατού της είναι το γεγονός ότι τα Jour απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας οι οποίες θέλουν να αναδεικνύουν το απλό και καθημερινό τους outfit με τα κοσμήματά τους. 

“Από τα πιο αγαπημένα μου σχέδια είναι τα δαχτυλίδια με πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες. Είναι το κάθε δαχτυλίδι χειροποίητο και διαφορετικό. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με βεράκια αλλά να φορεθεί και μόνο του,” ενώ από τις αγαπημένες στιγμές της Κατερίνας “είναι όταν έχεις στα χέρια σου υλοποιημένη την σκέψη/ιδέα σου , τη διαθέτεις στο κοινό σου και εκείνο το αγαπάει και το νιώθει δικό του όπως το νιώθεις και εσύ.” 

Κι όπως όλες οι επιχειρήσεις -και δη οι άνθρωποι πίσω από αυτές- έτσι και η Jour έχει ως αντικειμενικό σκοπό την “διατήρηση του χαμηλού κόστους , η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των κοσμημάτων αλλά και η παρουσία μας στις διεθνείς αγορές στο άμεσο μέλλον”. Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι μπορεί να το καταφέρει,γιατί ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή η Κατερίνα αποφασίσει να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τον σχεδιασμό των Jour. Αν και, χαρακτηριστική της φράση είναι το “Σκέφτομαι και σημειώνω ιδέες που πηγάζουν από εικόνες και στιγμές της καθημερινότητας.”

Τα κοσμήματα Jour μπορείς να τα βρεις στο φυσικό τους κατάστημα (Ελ. Βενιζέλου 96, Καλλιθέα), στο eshop https://jour.gr αλλά και σε Facebook και Instagram.