ΜΟΔΑ

Treasure House: Μια vintage όαση στην καρδιά της πόλης

Κλασικά και αγαπημένα vintage jeans, μεταξωτά πουκάμισα, πανωφόρια και φορέματα μακρινών δεκαετιών, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το second hand φαινόμενο Treasure House στου Ψυρρή.

Μικρό αλλά θαυματουργό, με τον αέρα μιας εποχής αλλοτινής, ωστόσο αλησμόνητης, να διαχέεται από κάθε του γωνία και το επιβλητικό πιάνο του 1830 να στέκει αγέρωχο αποκαλύπτοντας μονάχα ένα κομμάτι του χαρακτήρα του, το Treasure House στην αρχή της Πρωτογένους αποτελεί αδιαμφισβήτητα εκείνον τον προορισμό όπου η καρδιά των vintage lovers χτυπάει λιγάκι πιο έντονα.

«Το μαγαζί δημιουργήθηκε το 2014 με έναν σκοπό», μας αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του και συλλέκτης vintage ρούχων αλλά και υφασμάτων Γιώργος Κάρρας, «να προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα εύρεσης μοναδικών κομματιών, από διάφορες εποχές αλλά και χώρες του εξωτερικού, κομματιών που άντεξαν στο χρόνο λόγω της ποιότητας αλλά και του σχεδιασμού τους και παραμένουν μέχρι και σήμερα σύγχρονα».

Στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές vintage Levis jeans στην Ευρώπη καθώς και μια πολυπληθή συλλογή από πουκάμισα από την οποία γνωστοί οίκοι μόδας του εξωτερικού εμπνέονται συχνά για την παραγωγή υφασμάτων τους. Επίσης, η γνωστή πολυετής συλλογή από vintage φορέματα και φούστες είναι διαθέσιμη, συνδυάζοντας έτσι διάφορες δεκαετίες με βλέμμα ωστόσο στραμμένο προς τις σύγχρονες τάσεις της Μόδας. Μια διαρκώς ανανεωμένη σειρά ρούχων η οποία παράγεται εντός του καταστήματος από vintage ή επαναχρησιμοποιημένα υφάσματα με δυνατότητα άμεσης μεταποίησης όταν αυτό χρειάζεται, θα δώσει νέα διάσταση στην στυλιστική σου ταυτότητα.

Το Treasure House διαθέτει επίσης μια τεράστια ποικιλία σε vintage παπούτσια, -με προσωπική μου αδυναμία τα Dr Martens αρβυλάκια-, τσάντες, μεταξωτά μαντίλια αλλά και γυαλιά ηλίου, όπως επίσης και μια μεγάλη συλλογή από ανδρικά vintage ρούχα και παπούτσια, στον επάνω όροφο.

Μια επίσκεψή σου μονάχα θα είναι αρκετή για να γίνει το Treasure House το αγαπημένο σου vitagάδικο στο κέντρο της πόλης, στο εγγυώμαι.

Treasure House, Πρωτογένους 6, Ψυρρή

Instagram: @treasurehousevintage
Fb: Treasure House